• NÉPMESE...Rajzpályázat🖌❤️

          • Egy kedves ötlettől vezérelve pályázatot hirdettünk első, második és harmadikos diákjaink között. Rengeteg időt töltöttek a munkák elkészítésével, aminek meg is lett az eredménye...szebbnél szebb rajzokat készítettek a gyerekek.

            Látogassák szeretettel ezt a kis virtuális galériát, és ha valamelyik rajzocska megtetszik, szívesen fogadjuk a kommenteket. Szerezzünk örömet vele a stampays kisdiákoknak....mert ALKOTNI JÓ

            +19

          • Katedra Matematikaverseny

          • Gratulálunk

            VARGA BARNABÁS tanulónak, aki a Katedra Matematikaverseny országos döntőjében sikeres eredményt ért el. További sok sikert kívánunk neki!

          • MENETGYAKORLAT

          • Diákjaink szeptember elején csapatokba rendeződve megméretteték magukat.Mindenkinek szívből

            gratulálunk a feladatok eredményes véghezviteléhez.

          • Igazgatói értesítés

          • Értesítjük a tisztelt Szülőket, hogy a fenntartó jóváhagyásával 2022. szeptember 23-án, pénteken a tanulók nagylétszámú megbetegedése és a holnapi áramkimaradás miatt igazgatói szabad lesz- tehát nem lesz tanítás. Hétfőn, szeptember 26-án a tanítás a megszokott rendben folytatódik tovább.

            Megértésüket köszönjük. Az iskola igazgatósága

          • TANÉVNYITÓ 2022/2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album TANÉVNYITÓ 2022/2023.

            Egy új kezdet, amit tanár, diák egyaránt vár!Tele reményekkel és akarattal indulunk neki az új tanévnek. Gyönyörű napsütéses őszi reggelen becsengettek a Stampayba.Nagy volt a nyüzsgés a folyosón, pillantások, ölelések, nyári történetek és hangos kacagás gyűrűzte be az iskola falait. Fél nyolckor becsengettek először ebben a tanévben! Fiala Elina és Kovács Marcell nyitotta meg a tanévet egy frappáns, jóhumorú szavalattal, majd az igazgató néni köszöntötte a diáksereget, szülőket és az iskola alkalmazottait. A Szülői szövetség élére Szarka Mónika került, akinek ezúton is gratulálunk. A hivatalos megnyitót követően 14 első osztályos kisdiákot köszöntöttünk. Ők Hegedüs Ágnes tanító néni szárnyai alatt nevelkednek majd. Iskolánkba új pedagógus érkezett Fodor Péter személyében.Szeretettel köszöntjük, és kívánjuk, hogy mihamarabb megtalálja helyét a mi kis közösségünkben. A 2022/2023-as tanévre mindenkinek jó egészséget és kitartó, eredményes munkát kívánunk! HURRRRÁ SULI!

          • Tanévnyitó 2022/2023

          • Értesítés

            Tisztelt Szülők, kedves Tanulóink!

            Értesítjük Önöket, hogy a 2022/23-as iskolaév ünnepélyes tanévnyitója

            2022. szeptember 5-én 7,30 órakor lesz az iskola udvarán.

            Felhívjuk a tisztelt Szülők figyelmét, hogy 2022. szeptember 1-jétől az Oktatási Minisztérium rendelkezésének útmutatója alapján az iskola biztonságos környezetének fenntartása érdekében a következő előírásokat kell betartanunk.

            Ezért kérjük a tisztelt Szülőket, hogy:

            • a tanuló iskolába lépésekor az intézmény Edupage oldalán töltsék ki gyermekük „Tünetmentességéről szóló írásbeli nyilatkozatát” ( Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti). A nyilatkozat letölthető az iskola honlapjáról, ill. az iskolában is beszerezhető 2022.aug. 31-én (szerdán) 8.00-tól 12.00 óráig.

            A nyilatkozat felmutatása nélkül a gyermek nem léphet be az iskola épületébe!

            • ha a tanuló öt vagy több tanítási napot hiányzik, az iskolába lépéshez a szülő köteles újból benyújtani ezt a nyilatkozatot (a hétvégét és az ünnepnapokat nem beszámolva)

            • nem lesz kötelező a maszkviselés (csak önkéntes alapon lehet viselni)

            • nem kötelező az antigén tesztelés, ám ha a fertőzöttek száma meghaladja a 10 %-ot, az intézmény kérheti a teszt elvégzését

            • ha az iskolában több gyermek megbetegedne (tömeges megbetegedés esetén), akkor az igazgató a fenntartó önkormányzat beleegyezésével az adott osztályt/osztályokat bezárhatja öt napra, ill. a regionális közegészségügyi hivatal is dönthet a „járványszünet”elrendeléséről.

            • az ötnapos kötelező otthoni elkülönítés csak a fertőzött személyre vonatkozik, nem az egész osztályra

            • ha a tanuló visszatér az iskolába, 5 napig reszpirátort vagy szájmaszkot kell hordania

            • a pozitív személlyel közvetlen kapcsolatban levő személy (tanuló, tanár, alkalmazott) csak abban az esetben vonul ötnapos karanténba, ha azt a kezelőorvos indokoltnak tartja

            • az ápolási díjat (ОČR-t) az állam a gyermek 11 éves koráig fizeti ki a szülőknek

            • a szülő gyermeke hiányzása esetén 5 napot igazolhat, betegség esetén a többi napra orvosi igazolást kell felmutatnia



            Megértésüket köszönjük.

            Szeretettel várjuk minden tanulónkat a tanévnyitó ünnepségre.

            :) 

            ​​​​​​​ Czibor Katalin, igazgatónő

          • Étkezési támogatás

          • A Köbölkúti Községi Hivatal tájékoztatója

             

             

            Köbölkút Község, mint a Köbölkúti Óvoda, a Köbölkúti Szlovák Tanítási Nyelvű Alapiskola és a Stampay János Alapiskola fenntartója, tudatja a szülőkkel, hogy a 2022/2023-as tanévben

             

            2022. szeptember 1-től étkezési támogatásra jogosult:

             

            -minden gyermek, aki óvodába vagy alapiskolába jár és olyan háztartásban él,

            amely szociális anyagi támogatást kap (pomoc v hmotnej núdzi, sociálna dávka), vagy olyan háztartásban él, mely anyagi helyzete nem éri el a létminimumot, tehát kisjövedelmű család,

            -minden iskolaköteles gyermek, aki tanköteles utolsó éves óvodás vagy alapiskolába jár és olyan háztartásban él, amelynek tagjai nem igényelték vagy nem tudták igényelni az adóbónuszt a gyermekre, és a gyermek nem töltötte be a 15. életévet.

            Aki igényelni szeretné a támogatást, a Köbölkúti Községi Hivatalban kérvényezheti azt Berta Katalinnál, 2022. augusztus 3-áig az ügyfélfogadási napokon (kivétel a 2022.7.18 – 2022.7.26. időszak). Érdeklődni a köv. telefonszámon lehet: 036/ 285 80 15.

          • Osztálykirándulás - 9. osztály (Komárom)

          • Kilencedik osztályos tanulóink utolsó közös kirándulásuk helyszínéül Komárom városát választották. Reggel vonatra szálltak, ami külön élményt jelentett. Érsekújvári átszállás után megérkezve a komáromi vasútállomásra megkezdődött a "ne csak nézz, láss is" kaland. Szobrokat, táblákat, feliratokat, épületeket, műemlékeket kellett tüzetesen megvizsgálni ahhoz, hogy az Erődhöz leérve minden kérdésre megtaláljuk a választ. Ezt követően sikerült dekódolni a titkos üzenetet. Az Erődben a vaklabirintus volt a legizgalmasabb, teljes sötétségben kellett átmenni egy kazamatában kialakított, szobrokkal, szivacsokkal, miegymással tarkított labirintuson. Félelmünket legyőzve mindenki a lámpa nélküli átkelést választotta és jól tette. Óriási élmény volt. Ezután a csapat megebédelt és a Holt-Vág felé vette az irányt, ahol vízibiciklit kölcsönöztünk, illetve a nagy melegben megfürödtünk a Vág holtágának hűsítő vizében. Igazi csapatépítő nap volt ballagásunk másnapján. Köszönet a szülőknek (illetve tesóknak) is, akik velünk tartottak. Fantasztikus volt a hangulat :)

          • Rendhagyó szlovák nyelvi tanóra

          • Szeptembertől főleg szlovák órákon aktívan használjuk az új nyelvi labort. Óriási előnye, hogy a tanár a központi számítógépről közvetlenül minden tanuló saját képernyőjére vetítheti ki a jegyzeteket, feladatokat, képeket, videókat, így nem szükséges a táblára figyelni, és pontosabban tudnak a gyerekek dolgozni. A külső hangok teljes kizárásával hallgatják a tanulók a megosztott hangfelvételeket kiváló minőségben saját fülhallgatójukon az értő hallgatásos feladatok keretében. A nyelvi labor tartozéka többek közt egy kivetítő (projektor) is, amely segítségével a táblánál tudunk közösen feladatokat oldani, mint például a szeptember 27-i Nyelvek Világnapja alkalmával is. A nyelvi laboratórium a következő pályázat segítségével lett létrehozva:

            Projekt címe: Vytvorenie jazykovej učebne v ZŠ J. Stampayho s VJM v Gbelciach

            Spolufinancovaný: Európsky fond regionálneho rozvoja, Integrovaný regionálny operačný program

             

          • Ringató

          • Köszönjük ezt a hatalmas élményt! A Stampay suli anyák napi ünnepélyén kezdeni a Ringató foglalkozások sorát igazi nagy családi ünnep. Sok-sok anyukánk mellett nagytesók, tanító nénik, polgármester bácsi, kisdiákok vendégeskedtek, hogy megtolják a köbölkúti Ringató szekerét. Akkora lendületet kaptunk, hogy csak úgy gurul a szekér! Zengett az ének, repült a lélek, szállt a taps, szólt a kánon! Ragyogó élmény volt! Jövő héten találkozunk az első osztályban. A képek magukért beszélnek.

          • Anyák napja

          • Az anyai szeretet és gondoskodás páratlan és felülmúlhatatlan érzés mindenki számára. Édesanyánk az, aki átölel, aki megdicsér, aki, ha baj van segít, s aki a szomorú pillanatokban is mosolyt csal az arcunkra.

            Május 6-án egy csodálatos délelőttöt szerveztünk meg az édesanyáknak. Úti célunk a köbölkúti szőlőhegy volt, ahol kincsvadászokká váltak az anyukák és gyermekeik. Az osztályok külön feladatokat kaptak, melyek mind a szeretetről, édesanyáról, törődésről szóltak.

            Az egyik feladat kapcsán szép versek születtek, amiket közzé is teszünk:

            1. osztály

            Mosolyország közepében,

            szeretet a legnagyobb kincs,

            az anyai ölelésnél

            nagyobb ajándék nincs.

            2. osztály

            Mosolyország szép vidéke,

            szeretet a legszebb kincs,

            de az anyai ölelésnél

            a nagy világon szebb nincs.

            3. osztály

            Mosolyországba lépvén,

            anya szeretete révén,

            gyermeke meglelte kincsét,

            ölelése kinyitotta szívét.

            4. osztály

            Mosolyország szigetén

            kirándulunk anya és én,

            szívünkben a szeretet,

            ölelés egíszíti ki a kincseket.

            Mosolyország szigetén,

            lazsálunk anya és én,

            az ölelés egy nagy kincs,

            szeretetemnek párja nincs.

          • Népdalverseny

          • „Felemelkedik minden szív a népdal madarával, amely örökké énekel és nem hal meg soha.”

            Éneklésre bátorítottuk a Stampay János Alapiskola tanulóit. Április 26-án megrendeztük a népdalverseny iskolai fordulóját, mert fontosnak tartjuk népi kultúránk megőrzését. Rövid kultúrműsorral kezdődött a zenés délután, melyen Mátyus Jázmin zongorajátékát és Tégen Hanna gitárelőadását hallhattuk. Egy jó hangulatú táncházzal zárult a népdalverseny.

            Arany-, ezüst- és bronzsávos minősítést kaptak a versenyzők.

            Köszönjük a részvételt:

            Béres Réka (1.o), Fiala Elina Lia (1.o), Nagy Noémi Tímea (1.o), Méri Sofia(1.o), Mátyus Ivana (2.o), Szilva Dorina (2.o), Toma Eszter (3.o), Hrabovská Jennifer Éva, Szilva Dorina Dorka (3.o), Kocsis Jázmin Lia, Póč Laura (3.o), Krajčír Elizabeth (3.o), Crhonek Dávid (4.o), Jóža Damián (4.o), Jakab Lázár (4.o), Zács Kata, Mészáros Dorka (4.o), Kunyik Sára (5.o).

            Codner Szilvia tanító néninek pedig köszönjük a lehetőséget, hogy egy új műfajban is kipróbálhatták magukat a gyerekek.Bízunk benne, hogy jövőre újra megrendezésre kerül.