• Mikulásnapi futás

     • Íme néhány fotó, a rendhagyó Mikulásnapi futás felhívásunkra.

      Ki így, ki úgy futott , de csak összejött néhány fotó! :)

     • Mikulásnapi meglepetés

     • Hogy jól induljon a hét :-),

      ... mert szeretjük a Mikulást :-),

      ... már nagyon várjuk a karácsonyt :-),

      ... és szeretnénk átadni az otthonról tanuló felsőseinknek a reggeli vidám hangulatunkat. :-)

      Szép napot Mindenkinek! :-)

     • FIGYELEM

     • Értesítés - COVID-19

      Értesítjük a Tisztelt Szülőket, hogy az Érsekújvári Regionális közegészségügyi hivatal utasítása alapján az első osztály karanténban van 2020.12.11- től (péntek). Az osztály tanulói távoktatással folytatják a tanulást. Ez az intézkedés azért lépett életbe, mert iskolánk egyik pedagógusának koronavírus tesztje pozitív lett.

      Megértésüket köszönjük.                                                                                              az Iskola igazgatósága

     • Adventi hangulatban

     • Szeretettel küldjük a képeket mindenkinek ... Különösen a "nagyoknak" és a távoktató pedagógusoknak!

      Bár a felsőseink hiányoznak, reméljük, az év legszebb ünnepét ők is örömmel és vidáman várják.

     • Mikulásfutás

     • Kedves Stampaysok!

      Szeretnénk, ha idén sem maradna el hagyományos Mikulásfutásunk. Kérünk Titeket, az idén rendhagyó módon, otthon sportoljatok! A vasárnap elkészített képeiteket (gyaloglás/futás piros ruhában, Mikulássapkában) csatoljátok Varga Cselédka Anikó tanító néninek az Edupage-re.

      Hajrá, Stampay!

     • EduPage előadás

     • Tisztelt Szülők!

       

      Érteítjük Önöket, hogy 2020. október 27-én, kedden 17:30-kor  ZOOM-os előadásra kerül sor az EduPage alkalmazás használatáról (ismétlés 2020. október 29-én, csütörtökön 17:30-kor). Az előadásról videofelvétel készül, így bármikor visszanézhető. Csatlakozni az alábbi linkre kattintva lehet az előadás előtt 15 perccel.

       

      Ajánlatos lenne 2 készülék az adott időpontban:
      az egyiken az előadás, a másikon az EduPage alkalmazás.

       

      https://ovb.zoom.us/j/96339742596?pwd=RnFYYkdKZTlhV2FLYmJ4K2E4aTdyZz09

      Meeting ID: 963 3974 2596

      Password: 373271

       

      Tisztelettel

      Kunyik Tamás

       

      U.i.: Az előadás csak abban az esetben lesz megtartva, amennyiben lesz érdeklődő,
      tehát az adott nap 17:45-ig várok.

     • Október 6.

     • Rendhagyó, ám méltóságteljes ünnepi megemlékezést készítettek immár hagyományosan a 9. évfolyam tanulói.

      Köszönjük Dudek, Varga Cselédka és Hegedüs tanító nénik irányítását a sok-sok óra felkészülést.

      "...Mert jövőt építeni a múlt ismerete és tisztelete nélkül nem lehet."

     • Rendhagyó tanévnyitó :(

     • Szeretettel köszöntünk Benneteket a stampaysok családjában.Leljétek örömötöket a tanulásban, szerezzetek sok barátot, de mindenekelőtt érezzétek jól magatokat közöttünk. Kívánom, hogy tudásotokkal, ügyességetekkel, képességeitekkel sokszor örvendeztessétek meg szüleiteket, tanítóitokat. Kedves Kollegáim,Tanulóink!Az új iskolaév küszöbén mindenkinek kívánok vírusmentes  jó egészséget, sok sikert, kitartást és munkakedvet.A tanulóknak külön kívánom, hogy valóban érezzék át a tanulás fontosságát, a tudás szükségességét.

     • Mert megérdemelték ...

     • Köszönöm kolleganőinknek FODOR VALÉRIÁNAK és GULYÁS JÚLIÁNAK több évtizedes becsületes, odaadó pedagógiai munkáját.Szívünkből kívánjuk, hogy nyugdíjas éveitek teljenek jókedvben, egészségben, szeretetben...... és egyben GRATULÁLUNK az SZMPSZ 20.Országos Tanévnyitó Ünnepségén átvett Emberi Erőforrások Minisztériuma által adományozott köznevelési díjhoza Pedagógus Szolgálati Emlékérmhez.

     • Új nyilatkozat!!!

     • Kérjük a tisztelt Szülőket, hogy gyermekük iskolai belépéséhez (3 napi hiányzás után) az iskolai honlapra kifüggesztett szülői nyilatkozatot használják. (Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti)


                  Megértésüket köszönjük.

                                                                        az iskola igazgatósága

     • Szülők figyelmébe!

     • Felhívjuk a tisztelt Szülők figyelmét, hogy 2020. június 1-jétől az Oktatási Minisztérium rendelkezése alapján a biztonságos oktató-nevelőmunkával kapcsolatban a következő előírásokat kell megtartanunk:

       

      • Amikor a tanuló először iskolába lép, a törvényes képviselő köteles nyilatkozatot leadni a gyermek egészségi állapotáról. Ellenkező esetben az iskola nem fogadhatja a tanulót. A nyilatkozat letölthető az iskola honlapjáról, ill. az iskolában is beszerezhető. Ezt a nyilatkozatot 3 és ettől hosszabb napi hiányzás esetén meg kell ismételni.
      • Az intézménybe csak egészséges tanuló léphet be.
      • A törvényes képviselő felelőssége, hogy a tanulót csak a vele egy háztartásban élő személy kísérheti iskolába és haza. A kísérőnek megfelelő védőfelszerelést /szájmaszk, kendő, sál/ kell viselnie, és az épület előtt megtartania a 2 m távolságot.  
      • A tanulót kísérő személy a járványügyi intézkedések miatt az iskola épületébe nem léphet be.
      • Az ügyeletes pedagógus az iskolába érkező tanulónak minden reggel megméri a testhőmérsékletét, és kézfertőtlenítővel kezet mosat vele.
      • Abban az esetben, ha a tanulón észleli a járvány tüneteit, ill. testhőmérséklete

      37,0 °C és attól  magasabb lesz, nem vehet részt az oktatáson. A szülőnek a tanulót haza kell vinnie legalább 2 napra, és orvoshoz kell fordulnia.

      • tanuló az épületbe csak szájmaszkban léphet be. Belépés előtt fertőtleníti a kezét, és a szekrényében elhelyezi a pót maszkot.
      • szülőnek biztosítania kell a tanuló egész napi folyadékszükségletét névvel ellátott üvegben.

       

       

      A kiírással felmerülő kérdések esetén a következő tel. számon érdeklődhet:  0905 279 115

       

       

       

      Megértésüket köszönjük!                                                          Czibor Katalin
                                                                                                          igazgatónő

     • Felhívás

     • Tisztelt Szülők, kedves Tanulóink!

      Az iskola igazgatósága tudatja Önökkel, hogy a SZK Oktatásügyi, Tudományos, Kutatási és Sportminisztériuma által javasolt irányelvek alapján 2020. június 1-től újraindul az oktatás  az 1-5 évfolyamokban és az iskolai klubokban (napköziben).

      A Szlovák Kormány döntése értelmében az iskolátogatás önkéntes alapon indul, vagyis a tanuló törvényes képviselője dönti el, hogy engedélyezi-e gyermeke számára az iskolába lépést.

      A júniusi hónap folyamán a tanítás nem az eddig megszokott órarend szerint folytatódik. A hangsúly az ismétlésen, a gyakorláson, a nevelési tantárgyakon, a gyermekek készségeinek, kompetenciáinak fejlesztésén és természetesen a találkozás örömén lesz. Írásbeli felmérés, feleltetés ebben az iskolaévben már nem lesz. Megfelelő időjárás esetén a szabad levegőn, az iskolaudvaron való tartózkodást fogjuk előnyben részesíteni, betartva az előírt távolságokat más tanulói csoportoktól.

      Azok a tanulók, akik nem vesznek részt az iskolai oktatásban, természetesen folytatják az otthoni tanulást. Erről bővebben majd az igények felmérése után tájékoztatjuk a kedves Szülőket.

      A júniusi iskolanyitás legfontosabb feltétele a higiéniai óvintézkedések maximális betartása. Iskolánk bebiztosította a szükséges eszközöket, a tisztítószereket, kézfertőtlenítőket, lázmérőket, szájmaszkokat, kesztyűket, kéztörlőket. Egy tanítási nap folyamán a tantermeket legalább kétszer fertőtleníteni fogjuk. A reggeli érkezéskor a gyermekek kézfertőtlenítéssel léphetnek be az iskola épületébe. A tanulók testhőmérsékletének mérését a pedagógusok biztosítják majd. A nap további részében a gyermekek folyékony szappannal mosnak kezet, rendszeresen használják a kézfertőlenítőt és papírtörlővel törölköznek. Természetesen igyekszünk betartani más csoportoktól a kellő távolságot. A tantermek, az ajtók, toalettek folyamatosan fertőtlenítve lesznek.

      Az iskola pedagógusai és alkalmazottai mindent megtesznek annak érdekében, hogy a gyermekek higiénikus, biztonságos környezetben tartózkodjanak a nap folyamán.

       Fontos tudnivalók:

      -  A tanítás 7.30-tól 12.00 óráig tart.

      - Az iskolai klub az alsó tagozatosak részére 15.30-ig lesz (amennyiben lesz rá igény)  (kérjük jelezze, ha gyermekét napközibe szeretné járatni és azt is, hány óráig fog ott tartózkodni).

      - Az étkezés vagyis az ebéd az iskolai étkezdében lesz, ez függőben van a jelentkezők számától. Ha nem lesz főzés, a szülőnek otthonról kell bebiztosítania gyermeke hideg étkeztetését (kérjük ezért, mindenki jelezze, ha igényli gyermekének a meleg ebédet).

      - A tanulót az iskolába csak a törvényes képviselője kísérheti el, vagy a vele egy háztartásban élő családtagja.

      - A felnőttek csupán a bejáratig kísérhetik gyermeküket, az iskola épületébe nem léphetnek be.

      - A szülőnek az iskolalátogatás megkezdésével le kell adnia egy rövid nyilatkozatot gyermeke egészségi állapotával kapcsolatban. Ha gyermeke ezt követően 3 vagy több tanítási napot hiányzik az iskolából, a nyilatkozatot ismét be kell adnia. (Ez a nyomtatvány letölthető majd az iskola honlapjáról, elküldik elektronikusan az osztályfőnökök, vagy kikérhető az iskolából).

      - A szülők (vagy a fent nevezett családtagok) csak az iskola bejáratáig kísérhetik gyermeküket.

      - Minden gyermeknek védőmaszkban kell érkeznie, de az osztályban ezt már nem kell viselnie, csak a saját osztálytermén kívül ( kérjük a szülőket, hogy minden napra még egy maszkot és papírzsebkendőt is biztosítsanak gyermeküknek).

       

      A 6-9. évfolyam tanulói részére a minisztérium rendelet alapján tovább folytatódik a távoktatás.

       

      Azért, hogy tervezni tudjuk az újraindítást, kérjük a Szülőket jelezzenek vissza legkésőbb május 25-ig (hétfő estig) az osztályfőnököknek (a tanulói csoportokon keresztül, telefonon stb.), hogy gyermekük június 1-jével visszatér-e az iskolába.

      Megértésüket és együttműködésüket köszönöm.

       

      Köbölkút, 2020.5.22.                                                                       Czibor Katalin, igazgató