• TÖK JÓ NAP A STAMPAYBAN!

     • TÖK JÓ NAP A STAMPAYBAN!...Október 27.-én kicsit kiléptünk a megszokott tanítási nap kereteiből.Reggeltől délutánig TÖKölődtünk!Móka,kacagás és jókedv jellemezte a napunkat...TÖKös kreatív feladatok, ügyességi játékok és kézműveskedés köré összpontosult ez a nap.A képek magukért beszélnek!Mindenkinek köszönjük, aki hozzájárult a TÖKös napunk megrendezéséhez!...BOO-BOO-BOOOOO

     • Didaktikai menetgyakorlat

     • DIDAKTIKAI MENETGYAKORLATOT tartottunk az alsó tagozatos kisdiákjainknak.

      Napsütéses októberi napon vágtunk neki a túrának.Három fő foglalkozás köré összpontosult a programunk. Először Ágika tanító nénitőt hallhattunk honismereti előadást falunk nevezetességeiről, majd ezt követően Veronika tanító néni szituációs elsősegélynyújtás előadása következett. A gyerekek nagyon élvezték, mivel maguk oldották meg bizonyos kisebb balesetek ellátását.Megtanultuk, hogy mindig fel kell mérni a helyzetet, és ha úgy érezzük, hogy nagyobb a baj, mint amit mi egyedül orvosolni tudnánk azonnal kérjünk segítséget.A kimerítő foglalkozást piknikezéssel folytattuk.Azt gondolom a friss levegőn kétszer olyan jól esett tízóraizni.A gyakorlat utolsó részében Nikoletta tanító néni ügyességi akadálypályát állított fel.Mindenki erejét bevetve sikeresen vette a megpróbáltatásokat és egy fantasztikus napot zártunk...

     • Katedra Matematika-verseny

     • Gratulálunk VARGA BARNABÁSnak, aki a XXVI. Katedra Matematikaverseny Dunaszerdahelyen rendezett döntőjében a nagyon szép 2.helyezést érte el, egyben a II.díjat is. Ez a döntő a 2020/2021-es tanév egész éves levelező versenyének a döntője volt, s a pandémia miatt május helyett most rendezték meg. További sok sikert és eredményes versenyeket kívánunk Barnabásnak!

     • STOP BULLYING

     • Tisztelt Szülők!

      A  STOP BULLYING elnevezésű projektünk részeként előadást szervezünk a szülők számára a kortárs zaklatás, bántalmazás témáról.

      Az előadás 2021. október 18-án, 16.30 órától lesz Stampay János Alapiskolában

      A téma fontos, amelyet csak közösen, egymást segítve és együttműködve tudunk kézben tartani, ezért bízunk abban, hogy sokan eljönnek. 

      Az előadást követően beszélgetésre kerül sor, majd az ott felmerülő kérdések, problémák alapján egyéni vagy csoportos konzultációk lehetőségét biztosítjuk.

      Kérem, jelezzék részvételi szándékukat az osztályfőnöknek. Az előadáson az általános érvényű közegészségügyi előírások betartásával lehet részt venni (szájmaszk viselése, kéz fertőtlenítése a bejáratnál.)

      Megértésüket köszönjük!

     • Október 6.

     • Tisztelettel emlékeztünk az aradi vértanúkra...

      ... mert igenis jó magyarnak lenni... 

     • A NÉPMESE NAPJA - 2021. szeptember 30.

     • "A mese örök. A mese pedig azért örök, mert a közönsége is örök. Amíg gyerekek vannak, addig mese is lesz, és a gyerekek sem változnak lényegesen, alapállásuk örök. Mert mi a gyerek viszonya a világhoz? Meg akarja ismerni, és meg akarja hódítani, és ebben segít többek között a mese is." (Csukás István)

      Nagy izgalommal várta az alsó tagozat ezt a napot.Szerettük volna, ha diákjaink nem csak hallják a mesét, de magukat beleélve a kedvenc meseszereplőjüknek öltöznek be ezen a napon.Kora reggel megérkezett közénk a békakirály, Ludas Matyi, Kacor király, az igaz mondó juhász, János vitéz, Piroska, az okos leány, a kiskakas és a török császár, a varázsló, a boszorkány és még sorolhatnánk... az ötletek tárháza szinte végtelennek tűnt, amit nagyon köszönünk a tisztelt szülőknek is...

      Mindenki kitett magáért, hogy igazán rendhagyóvá tegye ezt a tanítási napot. A tanító nénik ezen a napon olyan feladatokkal készültek a gyerekek számára, melyek a népmese körül öszpontosultak.Vidám és feledhetetlen napot töltöttünk így el, melyet az igazgató néni egy meglepetés műsorral koronázott meg.

      Iskolánkba ellátogatott a Kuttyomfitty társulat és mondanunk sem kell... egy életre szóló élménnyel a szivükben távoztak a gyerekek az előadásról.Szívből köszönjük és a további munkájukhoz sok sikert, és jó egészséget kívánunk!Nagyon boldog 10. születésnapot!...türelmetlenül várjuk a folytatást, hogy ismét elvarázsoljanak a mesék birodalmába.

     • Kaszás Attila Szavalóverseny

     • Gratulálunk Csepiga Dorka és Musela Zalán 2. osztályos tanulóknak, valamint Varga Barnabás 7. osztályos tanulónak, akik a Kaszás Attila Szavalóversenyen ezüst illetve bronz minősítést szereztek.

      Csak így tovább!

     • Nyelvek Európai Napja a Stampayban

     • 2002 óta szeptember 26-át Európa-szerte a nyelvek emléknapjaként tartjuk nyilván. A mai szlovák-, angol-, illetve zeneórákon iskolánk diákjai és pedagógusai érdekes tényekkel és adatokkal ismerkedhettek meg az európai nyelvek, kultúra, geográfia, vagy akár gasztronómia területén. Volt kvíz, több nyelven énekelt dal, illetve megtanultunk köszönni, megköszönni és szeretetünket is kifejezni sok-sok nyelven. Nagy örömünkre kiderült, van, aki 5-6 nyelven is ismer egy-egy szót, és a legtöbben nem vesznének el Párizsban, de akár Madridban sem. Mert ahány nyelvet beszélsz, annyi életet élsz...

     • Felhívás

     • Felhívjuk a tisztelt Szülők figyelmét, hogy a Járási Iskolaügyi Hivatal értesítése szerint az otthoni antigén öntesztekből  a tanulók ismét kapnak 5 tesztet, amelyet 2021. szept. 27- október 1-jéig (hétfő – péntek) át kell venniük az iskolában.  Valószínű, hogy a jövőben a tanulók folyamatosan megkapják az előre igényelt 25 tesztet.  

      Kérjük ezért Önöket, teszteljék hetente kétszer (hétfő és csütörtök) gyermeküket, és a teszteredményt töltsék rendszeresen az Edupage felületre a mellékelt segédanyag alapján. 

      A teszteredmény visszajelzése fontos a számunkra, mivel erről az iskolának is hetente kimutatást kell küldenie a minisztériumba.

      Megértésüket köszönjük!

     • Rákóczi Szövetség

     • A Rákóczi Szövetség munkatársai (Sullivan Ferenc és Szeleczky Monika) tisztelték meg jelenlétükkel iskolánkat az 1. osztályosok beiratkozási ösztöndíjának ünnepélyes átadásán. Szívből köszönjük a szülők nevében is gyermekeink támogatását.

     • Szeretettel köszöntünk Benneteket!

     • Külön tisztelettel üdvözöljük kis elsőseinket és az új tanulóinkat! Az iskolaév küszöbén mindenkinek kívánok jó egészséget, sok sikert, kitartást és munkakedvet. Hajrá! STAMPAY

     • Tanévzáró

     • Kedves Gyerekek!

      A következő 2 hónap a pihenésé, a kikapcsolódásé, az erőgyűjtésé kell legyen. Kívánunk számotokra egy szép, élményekkel teli vakációt. Pihenjétek ki magatokat, hogy szeptemberben megújult erővel kezdhessétek újra a tanulást!

      Kellemes vakációt!

     • ELBÚCSÚZTUNK

     • „Az vagyok, aki vagyok. Úgyse lehetek más: miért féljek hát fölfedezni, ki vagyok?” – mondta Szophoklész. Remélem önmagatok megismeréséhez, felfedezéséhez mi is hozzájárultunk.  Ne feledjétek! Azért van a lelketek, hogy merész legyen. Azért van a fejetek, hogy felemeljétek. Azért van az ajkatok, hogy mosolyogjatok. Merjetek Önmagatok lenni!