• Tanévnyitó 2022/2023

     • Értesítés

      Tisztelt Szülők, kedves Tanulóink!

      Értesítjük Önöket, hogy a 2022/23-as iskolaév ünnepélyes tanévnyitója

      2022. szeptember 5-én 7,30 órakor lesz az iskola udvarán.

      Felhívjuk a tisztelt Szülők figyelmét, hogy 2022. szeptember 1-jétől az Oktatási Minisztérium rendelkezésének útmutatója alapján az iskola biztonságos környezetének fenntartása érdekében a következő előírásokat kell betartanunk.

      Ezért kérjük a tisztelt Szülőket, hogy:

      • a tanuló iskolába lépésekor az intézmény Edupage oldalán töltsék ki gyermekük „Tünetmentességéről szóló írásbeli nyilatkozatát” ( Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti). A nyilatkozat letölthető az iskola honlapjáról, ill. az iskolában is beszerezhető 2022.aug. 31-én (szerdán) 8.00-tól 12.00 óráig.

      A nyilatkozat felmutatása nélkül a gyermek nem léphet be az iskola épületébe!

      • ha a tanuló öt vagy több tanítási napot hiányzik, az iskolába lépéshez a szülő köteles újból benyújtani ezt a nyilatkozatot (a hétvégét és az ünnepnapokat nem beszámolva)

      • nem lesz kötelező a maszkviselés (csak önkéntes alapon lehet viselni)

      • nem kötelező az antigén tesztelés, ám ha a fertőzöttek száma meghaladja a 10 %-ot, az intézmény kérheti a teszt elvégzését

      • ha az iskolában több gyermek megbetegedne (tömeges megbetegedés esetén), akkor az igazgató a fenntartó önkormányzat beleegyezésével az adott osztályt/osztályokat bezárhatja öt napra, ill. a regionális közegészségügyi hivatal is dönthet a „járványszünet”elrendeléséről.

      • az ötnapos kötelező otthoni elkülönítés csak a fertőzött személyre vonatkozik, nem az egész osztályra

      • ha a tanuló visszatér az iskolába, 5 napig reszpirátort vagy szájmaszkot kell hordania

      • a pozitív személlyel közvetlen kapcsolatban levő személy (tanuló, tanár, alkalmazott) csak abban az esetben vonul ötnapos karanténba, ha azt a kezelőorvos indokoltnak tartja

      • az ápolási díjat (ОČR-t) az állam a gyermek 11 éves koráig fizeti ki a szülőknek

      • a szülő gyermeke hiányzása esetén 5 napot igazolhat, betegség esetén a többi napra orvosi igazolást kell felmutatnia      Megértésüket köszönjük.

      Szeretettel várjuk minden tanulónkat a tanévnyitó ünnepségre.

      :) 

      ​​​​​​​ Czibor Katalin, igazgatónő

     • Étkezési támogatás

     • A Köbölkúti Községi Hivatal tájékoztatója

       

       

      Köbölkút Község, mint a Köbölkúti Óvoda, a Köbölkúti Szlovák Tanítási Nyelvű Alapiskola és a Stampay János Alapiskola fenntartója, tudatja a szülőkkel, hogy a 2022/2023-as tanévben

       

      2022. szeptember 1-től étkezési támogatásra jogosult:

       

      -minden gyermek, aki óvodába vagy alapiskolába jár és olyan háztartásban él,

      amely szociális anyagi támogatást kap (pomoc v hmotnej núdzi, sociálna dávka), vagy olyan háztartásban él, mely anyagi helyzete nem éri el a létminimumot, tehát kisjövedelmű család,

      -minden iskolaköteles gyermek, aki tanköteles utolsó éves óvodás vagy alapiskolába jár és olyan háztartásban él, amelynek tagjai nem igényelték vagy nem tudták igényelni az adóbónuszt a gyermekre, és a gyermek nem töltötte be a 15. életévet.

      Aki igényelni szeretné a támogatást, a Köbölkúti Községi Hivatalban kérvényezheti azt Berta Katalinnál, 2022. augusztus 3-áig az ügyfélfogadási napokon (kivétel a 2022.7.18 – 2022.7.26. időszak). Érdeklődni a köv. telefonszámon lehet: 036/ 285 80 15.

     • Osztálykirándulás - 9. osztály (Komárom)

     • Kilencedik osztályos tanulóink utolsó közös kirándulásuk helyszínéül Komárom városát választották. Reggel vonatra szálltak, ami külön élményt jelentett. Érsekújvári átszállás után megérkezve a komáromi vasútállomásra megkezdődött a "ne csak nézz, láss is" kaland. Szobrokat, táblákat, feliratokat, épületeket, műemlékeket kellett tüzetesen megvizsgálni ahhoz, hogy az Erődhöz leérve minden kérdésre megtaláljuk a választ. Ezt követően sikerült dekódolni a titkos üzenetet. Az Erődben a vaklabirintus volt a legizgalmasabb, teljes sötétségben kellett átmenni egy kazamatában kialakított, szobrokkal, szivacsokkal, miegymással tarkított labirintuson. Félelmünket legyőzve mindenki a lámpa nélküli átkelést választotta és jól tette. Óriási élmény volt. Ezután a csapat megebédelt és a Holt-Vág felé vette az irányt, ahol vízibiciklit kölcsönöztünk, illetve a nagy melegben megfürödtünk a Vág holtágának hűsítő vizében. Igazi csapatépítő nap volt ballagásunk másnapján. Köszönet a szülőknek (illetve tesóknak) is, akik velünk tartottak. Fantasztikus volt a hangulat :)

     • Rendhagyó szlovák nyelvi tanóra

     • Szeptembertől főleg szlovák órákon aktívan használjuk az új nyelvi labort. Óriási előnye, hogy a tanár a központi számítógépről közvetlenül minden tanuló saját képernyőjére vetítheti ki a jegyzeteket, feladatokat, képeket, videókat, így nem szükséges a táblára figyelni, és pontosabban tudnak a gyerekek dolgozni. A külső hangok teljes kizárásával hallgatják a tanulók a megosztott hangfelvételeket kiváló minőségben saját fülhallgatójukon az értő hallgatásos feladatok keretében. A nyelvi labor tartozéka többek közt egy kivetítő (projektor) is, amely segítségével a táblánál tudunk közösen feladatokat oldani, mint például a szeptember 27-i Nyelvek Világnapja alkalmával is. A nyelvi laboratórium a következő pályázat segítségével lett létrehozva:

      Projekt címe: Vytvorenie jazykovej učebne v ZŠ J. Stampayho s VJM v Gbelciach

      Spolufinancovaný: Európsky fond regionálneho rozvoja, Integrovaný regionálny operačný program

       

     • Ringató

     • Köszönjük ezt a hatalmas élményt! A Stampay suli anyák napi ünnepélyén kezdeni a Ringató foglalkozások sorát igazi nagy családi ünnep. Sok-sok anyukánk mellett nagytesók, tanító nénik, polgármester bácsi, kisdiákok vendégeskedtek, hogy megtolják a köbölkúti Ringató szekerét. Akkora lendületet kaptunk, hogy csak úgy gurul a szekér! Zengett az ének, repült a lélek, szállt a taps, szólt a kánon! Ragyogó élmény volt! Jövő héten találkozunk az első osztályban. A képek magukért beszélnek.

     • Anyák napja

     • Az anyai szeretet és gondoskodás páratlan és felülmúlhatatlan érzés mindenki számára. Édesanyánk az, aki átölel, aki megdicsér, aki, ha baj van segít, s aki a szomorú pillanatokban is mosolyt csal az arcunkra.

      Május 6-án egy csodálatos délelőttöt szerveztünk meg az édesanyáknak. Úti célunk a köbölkúti szőlőhegy volt, ahol kincsvadászokká váltak az anyukák és gyermekeik. Az osztályok külön feladatokat kaptak, melyek mind a szeretetről, édesanyáról, törődésről szóltak.

      Az egyik feladat kapcsán szép versek születtek, amiket közzé is teszünk:

      1. osztály

      Mosolyország közepében,

      szeretet a legnagyobb kincs,

      az anyai ölelésnél

      nagyobb ajándék nincs.

      2. osztály

      Mosolyország szép vidéke,

      szeretet a legszebb kincs,

      de az anyai ölelésnél

      a nagy világon szebb nincs.

      3. osztály

      Mosolyországba lépvén,

      anya szeretete révén,

      gyermeke meglelte kincsét,

      ölelése kinyitotta szívét.

      4. osztály

      Mosolyország szigetén

      kirándulunk anya és én,

      szívünkben a szeretet,

      ölelés egíszíti ki a kincseket.

      Mosolyország szigetén,

      lazsálunk anya és én,

      az ölelés egy nagy kincs,

      szeretetemnek párja nincs.

     • Népdalverseny

     • „Felemelkedik minden szív a népdal madarával, amely örökké énekel és nem hal meg soha.”

      Éneklésre bátorítottuk a Stampay János Alapiskola tanulóit. Április 26-án megrendeztük a népdalverseny iskolai fordulóját, mert fontosnak tartjuk népi kultúránk megőrzését. Rövid kultúrműsorral kezdődött a zenés délután, melyen Mátyus Jázmin zongorajátékát és Tégen Hanna gitárelőadását hallhattuk. Egy jó hangulatú táncházzal zárult a népdalverseny.

      Arany-, ezüst- és bronzsávos minősítést kaptak a versenyzők.

      Köszönjük a részvételt:

      Béres Réka (1.o), Fiala Elina Lia (1.o), Nagy Noémi Tímea (1.o), Méri Sofia(1.o), Mátyus Ivana (2.o), Szilva Dorina (2.o), Toma Eszter (3.o), Hrabovská Jennifer Éva, Szilva Dorina Dorka (3.o), Kocsis Jázmin Lia, Póč Laura (3.o), Krajčír Elizabeth (3.o), Crhonek Dávid (4.o), Jóža Damián (4.o), Jakab Lázár (4.o), Zács Kata, Mészáros Dorka (4.o), Kunyik Sára (5.o).

      Codner Szilvia tanító néninek pedig köszönjük a lehetőséget, hogy egy új műfajban is kipróbálhatták magukat a gyerekek.Bízunk benne, hogy jövőre újra megrendezésre kerül.

     • Húsvéti hagyományaink!

     • Az alsó tagozatos diákjaink egy kedves népi szokásokat felelevenítő színdarabbal, énekkel és tánccal várták az ünnepeket. A tanulás mellett a gyerekek sokat próbáltak, izgatottak voltak, és rettentően várták a fellépés napját.A műsort Szilva Dorina 2. osztályos tanuló Tavaszi szél vizet áraszt c. dallal nyitotta meg, melyet az első osztályos tanulók nyuszi tánca követett. A legkisebbek táncba hívták a nagylányokat, akik ünneplő ruháikban már a locsolókat várták.Szórád Katalin tanító néni vezetésével pedig előadásra került a hagyományos népi locsolkodás szokása, rengeteg verssel és népszokással.A locsolók természetesen nem maradtak piros tojás nélkül, melyet nagy szeretettel készítettek a kislányok. A műsor végén pogácsával és kaláccsal ünnepeltük a sikeres szereplést.

     • Pozsonyi tanulmányi kirándulás a Felföldi Tájolóval

     • 2022. május 5-én felső tagozatos diákjaink Pozsonyba utaztak, hogy közelebbről megismerhessék fővárosunkat. A minden téren tartalmas napot a Dévényi Várban kezdtük, ahonnan gyönyörű kilátás nyílott a Duna-Morva találkozási pontjára, illetve a Kis-Kárpátok dombjaira. Ezt követően a Pozsonyi Várhoz látogattunk el, ahonnan a hangulatos kis utcácskákon lesétáltunk a belvárosba a Prímás Palotához, amit belülről is megcsodálhattunk. A másfél órás szabadidő után a buszhoz indulva még betekintettünk a Szent Márton Dóm lélegzetelállítóan szép és kellemesen hűs belső terébe. Egész nap Korpás Árpád idegenvezető közreműködésével csodálatos dolgokat mesélt nekünk a város. Köszönettel tartozunk a kirándulásért a Felföldi Tájoló csapatának (köszönjük az ajándékokat is, amik a buszban vártak ránk), Korpás Árpádnak az élvezetes idegenvezetésért, illetve Tóth Péternek a biztonságos oda-vissza útért.

     • Beiratkozás a Stampayba!...

     • Különleges nap volt ma az iskolában.Hegedüs Ágika tanító néni fogadta a jövendőbeli kis stampays diákokat.15 tanuló iratkozott be az első osztályba a 2022/2023-as tanévre!

      A szülőknek köszönjük a bizalmat, és a kis iskolásokat szeretettel várjuk szeptemberben.

     • A költészet napja

     • ,,Költő vagyok, mit érdekelne engem a költészet maga."- kezdte Ars poetica című költeményét József Attila, aki akkor még nem tudhatta, hogy születésének napja később a költészet napjává, s egyben a magyar irodalom ünnepévé válik majd.

      E jeles napot a Stampay János Alapiskolában is megünnepeltük.

     • PETŐFI-TOMPA VERS- ÉS PRÓZAMONDÓ VERSENY KÖRZETI FORDULÓ.

     • Tanulóink március 25-én részt vettek Párkányban a szavalóversenyen.

      VARGA BARNABÁS 7.o. tanuló, és JÓŽA DAMIÁN 4.o. tanuló továbbjutott a járási fordulóra, mely április 11-én kerül megrendezésre. Szívből gratulálunk!

      Fodor Lillának, Fiala Elinának és Méri Sofiának pedig köszönjük, hogy képviselték az iskolánkat.

     • Pitagorasz matematika verseny járási forduló

     • Gratulálunk iskolánk tanulóinak, akik március 29-én és 30-án mérték össze matematikai tudásukat online formában a Pitagorasz matematika verseny járási fordulóján. További sok sikert kívánunk nekik:

      3.osztály:

      Póč Laura – sikeres megoldó

      Toma Eszter

      Szilva Dorina Dorka

      Kocsis Jázmin Lia

       

      4.osztály:

      Očakovský  Márk -  sikeres megoldó

      Mészáros Dorka - sikeres megoldó

      Hegedűs Zoé - sikeres megoldó

      Bábindeli Nóra

      Jóža Damián

      Zács Kata

      Tégen Hanna

      Mócár Amina

       

      5.osztály:

      Kunyik Sára – sikeres megoldó

      Vaš Csongor

      Toma Dániel

       

      6.osztály:

      Mátyus Jázmin Ágnes

      Májuška Edina

      Procházka Amina

       

      7.osztály:

      Varga Barnabás – sikeres megoldó

      Varga Barbara

       

      8.osztály:

      Kasner Karmen

     • Kémia olimpia járási forduló

     • Gáspár Napsugár Ajándék 9.osztályos tanuló sikeres megoldóként szerepelt a kémia olimpia járási fordulóján, ahol a 8.helyezést érte el. A verseny jelenléti formában elméleti és gyakorlati részből állt, így Sugi kipróbálhatta tudását a kémiai laboratóriumban is. Gratulálunk és további sok sikert kívánunk neki!