• Sulikukucskáló

          • Pillanatképek az iskolánkba bekukucskáló köbölkúti ovisok ügyeskedéseiből, játékos tanulásából Ágika tanító néni irányításával.

          • Pedagógusnap

          • „A tanár személye fontosabb, mint az, amit tanít.” Karl Augustus Menninger idézetével kezdtük a mai napot.

            A felső tagozat rendhagyó módon emlékezett meg a mai jeles napról.Énekeltek, szavaltak, komédiáztak és ünnepi díszbe öltöztették szívünket.Köszönjük ezt a kedves figyelmességet!

          • Adomány

          • Ezúton köszönöm a Stampay János Alapiskola munkaközössége nevében mindenkinek - szülőnek, alkalmazottnak, aki valamilyen formában - adományával hozzájárult az SZMPSZ humanitárius felhívásához!

          • Farsang vége

          • „Maskarások, bolondok,

            Rázzátok a kolompot:

            Takarodjon el a tél -

            Örvendezzen aki él.”

            Népi szokás szerint farsang végén mi is elkergettük a telet. Volt hangoskodás, kerepelő, kolomp, maskara, minden, ami jókedvet csalogatott szívünkbe. Versekkel, tavaszváró és tél elriasztó rigmusokkal űztük el a hideget. Úti célunk a helyi Tájház volt, ahol a saját készítésű kiszebábut elégettük, hogy megszabaduljunk minden bajtól. A nap sugarai is előbújtak, így egy jót játszottunk a faluház udvarán.

            „Februárban, farsang felé

            elkergetjük a telet,

            bár szép volt a nagykarácsony,

            fáztunk éppen eleget,

            kérünk egy kis meleget!”

          • FELHÍVÁS!

          • Tisztelt Szülők!

            Iskolánk munkaközössége nevében kérjük az Önök segítségét.

            Az Ukrajnában dúló háború a Kárpátalján élő magyar emberek mindennapi életére is hatással van. Menekülnek otthonukból, átmeneti szállást, biztonságot keresnek a bizonytalanságban. Olvasni, hallani szörnyű emberi, családi tragédiákról, sorsokról.

            Az ukrán - szlovák határon fekvő Nagyszelmenc naponta fogadja a gyalogosan menekülőket, elsősorban nőket és gyerekeket, akik kimerülten, átfázva érkeznek a határra. A humanitárius  segítség többirányú.

            Ezt az tájékoztatást kaptuk a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége elnökétől, Fekete Iréntől.

            Arra kéri iskolánkat, hogy csatlakozzunk az SZMPSZ felhívásához, és KÜLDJÜNK TAKARÓKAT, mert a határon lévők szerint, erre most nagyon nagy szükségük van. A tiszta és becsomagolt takarókat az iskolák eljuttatják a komáromi irodába, majd onnan elszállítják azokat Nagyszelmencre, a Dobó István Alapiskolába.

            Tisztelettel kérjük ezért a Szülőket, hogy támogassák ezt a nemes, emberi kezdeményezést.

            Mi is csatlakoztunk a felhíváshoz, ezért

             

            2022. március 7-én és 8-án (hétfőn és kedden) tiszta, becsomagolt takarókat gyűjtünk az iskolában.

             

            Adományaikat köszönjük!                                                                    az iskola igazgatósága

          • Tisztelt Szülők!

          • 2022. március 7-től (vagyis hétfőtől) az aktuális „Iskolai jelzőlámpa” (Školský semafor) rendelete szerint fogjuk az iskolát látogatni, melynek legfontosabb intézkedései a következőek:

            - hétfőtől a tanulóknak az osztályteremben nem kell szájmaszkot viselniük, csak az iskola közös helyiségeit használva és azokon az órákon, ahol különböző osztályok keverednek, marad a kötelező maszkviselet,

            - ha az osztályban a tanulók Covid-19 fertőzött tanulóval kerülnek kapcsolatba, akkor 10 napig újból kötelező a szájmaszk viselése (ebben az esetben ajánlatos a FFP 2-es típusú maszk),

            - az 5 napos kötelező karanténba csak a Covid-19-el megfertőzött tanuló vonul. A tünetmentes osztálytársak tovább látogatják az iskolát, mindaddig, míg betegségre utaló tüneteket nem mutatnak.

            - az 5 napos karantén akkor ér véget, ha a tanuló a karantén utolsó 24 órájában nem észleli a fertőzés tüneteit (ajánlatos az otthoni teszt elvégzése). Ellenkező esetben a szülő értesíti gyermeke kezelőorvosát és az osztályfőnököt,

            - a pozitív teszttel rendelkező tanuló az 5 napos karantént követően az iskolába érkezése után 5 napig köteles szájmaszkot hordani (ajánlatos a FFP 2-es típusú maszk),

            - az a tanuló, aki iskolán kívül került kapcsolatba Covid-19 által fertőzött személlyel pl.: a tanuló családjában, kötelezően 5 napos karanténba vonul. Kivétele csak a teljesen oltott, a megerősítő oltást is felvevő, valamint a betegségen átesett tünetmentes tanulónak van. A karantén felmentésére a szülő köteles benyújtani a köv. dokumentumot: „Oznámenie o výnimke z karantény“, amely az Edupage felületen, valamint az iskola honlapján lesz elérhető,

            - a 3 napot meghaladó hiányzás esetén (beleszámítva a hétvégét, ünnepnapokat is) továbbra is kötelező a tünetmentességi nyilatkozat leadása (Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti žiaka).- kérjük a kedves szülőket, továbbra is heti 2 alkalommal teszteljék gyermeküket, majd annak eredményét küldjék el az Edupage felületen, ugyanis ez a feltétele annak, hogy a jövőben is megkapják az ingyenes AG teszteket.

            Megértésüket tisztelettel köszönjük.

            az iskola igazgatósága