• Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny

          • A Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny országos elődöntőjén Méri Sofia (2. o.) és Lévai Natália (6. o.) ezüstsávos besorolást kaptak.

            Felkészítőjük: Csepiga Gizella tanító néni

            Tanító bácsink - Fodor Péter - aranysávos előadásával képviseli majd iskolánkat az országos megmérettetésen.

            Gratulálunk a versenyzőknek, és további sok sikert kívánunk

          • Március a könyv hónapja - könyvtárlátogatás

          •  

            Ma a negyedikes és ötödikes stampaysok ellátogattak a helyi Stampay János Könyvtárba, ahol Drégely Julianna könyvtáros szívélyesen fogadta őket Elmondta, hogyan iratkozhatnak be, mik a kölcsönzés szabályai, feltételei. Miután a gyerekek körülnéztek a könyvtárban, egy doboznyi könyv közül "fogadhattak örökbe" egyet-egyet, mindenki talált kedvére valót. Sőt, szépséges könyvjelzőket is kaptunk

            A másik teremben megcsodáltuk a helyi kézműves klub húsvéti kiállítását, illetve Karakán Anikó festményeit. Minden kedves szülőt arra biztatunk, időről időre látogasson el gyermekével a könyvek birodalmába, mert úgy vettük észre, igazán el voltak varázsolva általuk :)

          • Dobré slovo, 28.3.2023

          • Kozák Rebeka kilencedik osztályos tanulónk ma a Dobré slovo szlovák nyelvű vers- és prózamondó verseny járási fordulóján kategóriájában (próza) a 3. helyen végzett. Gratulálunk és további sok sikert kívánunk :)

          • Március 15., Budapest

          • Március 15-én a Rákóczi Szövetség jóvoltából nyolcadikos tanulóink részt vettek a budapesti ünnepi megemlékezéseken. A Parlament előtt végigkísértük Magyarország Lobogójának ünnepélyes felvonását. Ezt követően az Ünnepi Huszármenettel elsétáltunk a Nemzeti Múzeumhoz. A Múzeumkertben a Díszünnepség következett, mely keretén belül együtt énekeltük a magyar himnuszt Miklósa Erika opera-énekesnővel, ami önmagában egy élmény volt. E ünnepi hangulatban átvonultunk a Loyola Cafe étterembe, ahol igazán szívélyes fogadtatásban és vendéglátásban volt részünk. Megújult erőkkel indultunk programunk utolsó, a gyerekek által talán (sőt biztos) legjobban várt színhelyére, a Puskás Arénába. Fegyelmezetten hallgattuk az idegenvezetőket, akik sok érdekességet meséltek a színfalak mögül. Köszönjük még egyszer a Rákóczi Szövetségnek ezt a felejthetetlen élményekkel teli napot.

          • Nyelvem határai világom határait jelentik...

          • Február 15-én hetedikes, nyolcadikos és kilencedikes diákjaink részt vettek a TRILINGUA háromnyelvű iskolai vetélkedőn.

            Keresztrejtvényt, szókeresőt oldottak magyar, szlovák és angol nyelven, puzzle-t raktak ki, dalcímeket kerestek, matematikai szóbeli feladatot oldottak idegen nyelven és az activity játék rádöbbentett minket, hogy nem is olyan egyszerű feladat egyszerre gondolkodni három nyelven és percenként egyikről a másikra "átkapcsolni". A nyelven kívül ismerni kellett az adott nyelvterületek kultúráját, földrajzát is. A csapatok ügyesen dolgoztak, a kiértékelésre a tavaszi szünet után kerül sor.

          • AJÁNDÉKOZNI JÓ! 2%

          •  

            Kérjük segítsen.Jövedelemadónk 2%-ával magunk rendelkezünk.Támogassa iskolánkat, segítse gyermekeink fejlődését!

            2% 2% 2% 2% 2% 2% 2% 2% 2% 2% 2% 2% 2%

          • Értesítő

          • Tisztelt Szülők!

            Értesítjük Önöket, hogy a tanulók nagymértékű megbetegedése miatt a héten rövidített tanítást tartunk, a gyermekek az 5.ill. a 6. órával végeznek.

            Fontos, hogy a tanításon csak az egészséges gyermekek vegyenek részt, ezért

            kérjük Önöket, ha gyermekükön a betegség tüneteit észreveszik, ne küldjék őt iskolába.

            Megértésüket köszönjük!

            Az iskola igazgatósága

          • Értesítés

          •  

            Tisztelt Szülők!

            Értesítjük Önöket, hogy a Regionális Egészségügyi Központ határozata értelmében a tanulók nagymértékű influenza megbetegedése miatt 2022. december 16-tól december 22-ig (azaz holnaptól, péntektől jövő hét csütörtökig) járványszünetet rendel el. A tanítás legközelebb 2023. január 9-én folytatódik. Megértésüket köszönjük!

            Békés karácsonyi ünnepeket kívánunk!

            Az iskola igazgatósága

             

             

             

             

          • Az iskola régen és napjainkban - rendhagyó szlovák óra

          • Egy rendhagyó szlovák óra keretén belül a kilencedik osztályban vendégünk volt Fodor Valéria nyugdíjas tanító néni, aki autentikus fényképek kíséretében szlovák nyelven elmesélte a gyerekeknek, milyen is volt az élet iskolánkban anno a hatvanas években, amikor ő volt a mai Stampay Alapiskola diákja. Tanulóink nagyon ötletes kérdésekkel készültek, érdekelték őket az akkori gyerekek csínytevései, illetve a tanárok nevelési módszerei, kérdeztek a régi rendszerről, szokásokról, a tanító néni kedvenc tantárgyáról, de arról is, mit szeretett a legkevésbé... Megtudták, hogyan szórakoztak a gyerekek szabadidejükben, milyenek voltak a tornaórák, az iskolai ebédek, illetve a számukra épp aktuális pályaválasztás kérdését is megvitattuk. Köszönjük az élményt Fodor tanító néninek.

          • Frère Jacques dalocska hét nyelven :)

          • Felső tagozatos diákjaink az idei Nyelvek Európai napja projekt keretén belül hét nyelven énekelték el az ismert dalocskát. 

            Felkészítő: Codner Szilvia tanító néni

            A videót készítette: Fodor Péter tanító bácsi

          • Őszi sanzon

          • Az idei Nyelvek Európai Napja projekt keretén belül felső tagozatos diákjaink

            a francia költő Paul Verlaine Őszi sanzon című versét adják elő több nyelven.

            Fogadják szeretettel e kedves kis videót. Szerkesztette: Fodor Péter tanító bácsi 

          • SULIRÁDIÓ INTERJÚ FODOR PÉTER TANÍTÓ BÁCSIVAL

          • Sziasztok Stampaysok!

            Mint tudjátok, szeptembertől új tanárral bővült iskolánk tanári kara: Fodor Péter tanító bácsi már a Stampay sulit erősíti! Vele készített Póč Klaudia és Kečkéš Dávid egy rövid riportot, hogy jobban megismerhessük őt. A kérdések összeállításában részt vettek még: Kovács Marci és Kovács Dávid ….. a 8. osztályból.

            Hallgassátok szeretettel!

          • A VARÁZSSZEKRÉNY MESÉI

          •  

            Október 2-án a budapesti VSG táncszínház látogatott el iskolánkba. Nagy izgalommal vártuk, hiszen a díszlet a szemünk láttára épült és szépült. A gyerekek egy zenés, táncos, interaktív előadást láthattak.A szereplők egy szempillantás alatt változtak át kutyusból daliás herceggé, vagy épp kiscicából mesebeli balerinává. Kicsiket és nagyokat egyaránt magával ragadott a nem mindennapi bemutató.Köszönjük szépen ezt a fantasztikus műsort! Bízunk benne, hogy nemsokára újra találkozhatunk.

          • MESÉS NAPUNK VOLT!... A NÉPMESE NAPJA SZEPTEMBER 30.

          •  

            A napot már szokásunkhoz híven mesejelmezbe öltözve kezdtük.

            Eljött hozzánk a csillagszemű juhász, a liliomleány, a gazdasszony, a kiskakas és a török császár, a tündérkeresztanyánk, a favágó, a varázsló, Piroska, Hófehérke, a rest macska, a király legszebbik leánya, a boszorkány és még sorolhatnánk.

            Tanóránik mesés hangulatban zajlottak, mesés feladatokkal, és mesés érdemjegyekkel.

            A délelőttünkre vengédet vártunk, nem is akármilyet...

            Hogy ki is Böde Péter? Sok információt lehet találni róla a bemutatkozó oldalán: Vándor Meseíró, Vándor Tanító, aki varázsnyelvként tekinti anyanyelvünket, akinek fő célja, hogy a fiatalok megszeressék az olvasást, a magyar nyelvet, lelkessen alkossanak, de legfőképpen gondolkozzanak. Azt viszont egy átélt író-olvasó találkozón lehet megtapasztalni mennyire nagy varázsló Ő. Olyan értékeket közvetít és ad nemcsak gyerekeknek, de felnőtteknek is, ami elengedhetetlen mai világunkba. Nagy kincset kaptak tanulóink szeptember 30-án a lelkükbe, amiből bízom benne, egész életükben tudnak meríteni. A leghitelesebb referencia a gyerekek mosolya, az érdeklődő kérdések, azon tanulóink megnyilvánulásai, akik levetkőzve gátlásaikat megszólaltak és kérték, hogy folytassuk még az előadást.Kamasz szülők is érthetetlenül írnak és kérdezik tőlünk pedagógusoktól, ki volt a Stampayban, ki ek köszönhetik, hogy a saját zsebpénzükből könyvet vásárolnak. Nos ő Böde Péter, aki bízom benne egyre több intézmény fiatalságának ad egy előadástól sokkal többet nyújtó élményt.