• Értesítő

     • Tisztelt Szülők!

      Értesítjük Önöket, hogy a tanulók nagymértékű megbetegedése miatt a héten rövidített tanítást tartunk, a gyermekek az 5.ill. a 6. órával végeznek.

      Fontos, hogy a tanításon csak az egészséges gyermekek vegyenek részt, ezért

      kérjük Önöket, ha gyermekükön a betegség tüneteit észreveszik, ne küldjék őt iskolába.

      Megértésüket köszönjük!

      Az iskola igazgatósága

     • Értesítés

     •  

      Tisztelt Szülők!

      Értesítjük Önöket, hogy a Regionális Egészségügyi Központ határozata értelmében a tanulók nagymértékű influenza megbetegedése miatt 2022. december 16-tól december 22-ig (azaz holnaptól, péntektől jövő hét csütörtökig) járványszünetet rendel el. A tanítás legközelebb 2023. január 9-én folytatódik. Megértésüket köszönjük!

      Békés karácsonyi ünnepeket kívánunk!

      Az iskola igazgatósága

       

       

       

       

     • Az iskola régen és napjainkban - rendhagyó szlovák óra

     • Egy rendhagyó szlovák óra keretén belül a kilencedik osztályban vendégünk volt Fodor Valéria nyugdíjas tanító néni, aki autentikus fényképek kíséretében szlovák nyelven elmesélte a gyerekeknek, milyen is volt az élet iskolánkban anno a hatvanas években, amikor ő volt a mai Stampay Alapiskola diákja. Tanulóink nagyon ötletes kérdésekkel készültek, érdekelték őket az akkori gyerekek csínytevései, illetve a tanárok nevelési módszerei, kérdeztek a régi rendszerről, szokásokról, a tanító néni kedvenc tantárgyáról, de arról is, mit szeretett a legkevésbé... Megtudták, hogyan szórakoztak a gyerekek szabadidejükben, milyenek voltak a tornaórák, az iskolai ebédek, illetve a számukra épp aktuális pályaválasztás kérdését is megvitattuk. Köszönjük az élményt Fodor tanító néninek.

     • Frère Jacques dalocska hét nyelven :)

     • Felső tagozatos diákjaink az idei Nyelvek Európai napja projekt keretén belül hét nyelven énekelték el az ismert dalocskát. 

      Felkészítő: Codner Szilvia tanító néni

      A videót készítette: Fodor Péter tanító bácsi

     • Őszi sanzon

     • Az idei Nyelvek Európai Napja projekt keretén belül felső tagozatos diákjaink

      a francia költő Paul Verlaine Őszi sanzon című versét adják elő több nyelven.

      Fogadják szeretettel e kedves kis videót. Szerkesztette: Fodor Péter tanító bácsi 

     • SULIRÁDIÓ INTERJÚ FODOR PÉTER TANÍTÓ BÁCSIVAL

     • Sziasztok Stampaysok!

      Mint tudjátok, szeptembertől új tanárral bővült iskolánk tanári kara: Fodor Péter tanító bácsi már a Stampay sulit erősíti! Vele készített Póč Klaudia és Kečkéš Dávid egy rövid riportot, hogy jobban megismerhessük őt. A kérdések összeállításában részt vettek még: Kovács Marci és Kovács Dávid ….. a 8. osztályból.

      Hallgassátok szeretettel!

     • A VARÁZSSZEKRÉNY MESÉI

     •  

      Október 2-án a budapesti VSG táncszínház látogatott el iskolánkba. Nagy izgalommal vártuk, hiszen a díszlet a szemünk láttára épült és szépült. A gyerekek egy zenés, táncos, interaktív előadást láthattak.A szereplők egy szempillantás alatt változtak át kutyusból daliás herceggé, vagy épp kiscicából mesebeli balerinává. Kicsiket és nagyokat egyaránt magával ragadott a nem mindennapi bemutató.Köszönjük szépen ezt a fantasztikus műsort! Bízunk benne, hogy nemsokára újra találkozhatunk.

     • MESÉS NAPUNK VOLT!... A NÉPMESE NAPJA SZEPTEMBER 30.

     •  

      A napot már szokásunkhoz híven mesejelmezbe öltözve kezdtük.

      Eljött hozzánk a csillagszemű juhász, a liliomleány, a gazdasszony, a kiskakas és a török császár, a tündérkeresztanyánk, a favágó, a varázsló, Piroska, Hófehérke, a rest macska, a király legszebbik leánya, a boszorkány és még sorolhatnánk.

      Tanóránik mesés hangulatban zajlottak, mesés feladatokkal, és mesés érdemjegyekkel.

      A délelőttünkre vengédet vártunk, nem is akármilyet...

      Hogy ki is Böde Péter? Sok információt lehet találni róla a bemutatkozó oldalán: Vándor Meseíró, Vándor Tanító, aki varázsnyelvként tekinti anyanyelvünket, akinek fő célja, hogy a fiatalok megszeressék az olvasást, a magyar nyelvet, lelkessen alkossanak, de legfőképpen gondolkozzanak. Azt viszont egy átélt író-olvasó találkozón lehet megtapasztalni mennyire nagy varázsló Ő. Olyan értékeket közvetít és ad nemcsak gyerekeknek, de felnőtteknek is, ami elengedhetetlen mai világunkba. Nagy kincset kaptak tanulóink szeptember 30-án a lelkükbe, amiből bízom benne, egész életükben tudnak meríteni. A leghitelesebb referencia a gyerekek mosolya, az érdeklődő kérdések, azon tanulóink megnyilvánulásai, akik levetkőzve gátlásaikat megszólaltak és kérték, hogy folytassuk még az előadást.Kamasz szülők is érthetetlenül írnak és kérdezik tőlünk pedagógusoktól, ki volt a Stampayban, ki ek köszönhetik, hogy a saját zsebpénzükből könyvet vásárolnak. Nos ő Böde Péter, aki bízom benne egyre több intézmény fiatalságának ad egy előadástól sokkal többet nyújtó élményt.

     • NÉPMESE...Rajzpályázat🖌❤️

     • Egy kedves ötlettől vezérelve pályázatot hirdettünk első, második és harmadikos diákjaink között. Rengeteg időt töltöttek a munkák elkészítésével, aminek meg is lett az eredménye...szebbnél szebb rajzokat készítettek a gyerekek.

      Látogassák szeretettel ezt a kis virtuális galériát, és ha valamelyik rajzocska megtetszik, szívesen fogadjuk a kommenteket. Szerezzünk örömet vele a stampays kisdiákoknak....mert ALKOTNI JÓ

      +19

     • Katedra Matematikaverseny

     • Gratulálunk

      VARGA BARNABÁS tanulónak, aki a Katedra Matematikaverseny országos döntőjében sikeres eredményt ért el. További sok sikert kívánunk neki!

     • MENETGYAKORLAT

     • Diákjaink szeptember elején csapatokba rendeződve megméretteték magukat.Mindenkinek szívből

      gratulálunk a feladatok eredményes véghezviteléhez.

     • Igazgatói értesítés

     • Értesítjük a tisztelt Szülőket, hogy a fenntartó jóváhagyásával 2022. szeptember 23-án, pénteken a tanulók nagylétszámú megbetegedése és a holnapi áramkimaradás miatt igazgatói szabad lesz- tehát nem lesz tanítás. Hétfőn, szeptember 26-án a tanítás a megszokott rendben folytatódik tovább.

      Megértésüket köszönjük. Az iskola igazgatósága

     • TANÉVNYITÓ 2022/2023

     • Do fotogalérie bol pridaný nový album TANÉVNYITÓ 2022/2023.

      Egy új kezdet, amit tanár, diák egyaránt vár!Tele reményekkel és akarattal indulunk neki az új tanévnek. Gyönyörű napsütéses őszi reggelen becsengettek a Stampayba.Nagy volt a nyüzsgés a folyosón, pillantások, ölelések, nyári történetek és hangos kacagás gyűrűzte be az iskola falait. Fél nyolckor becsengettek először ebben a tanévben! Fiala Elina és Kovács Marcell nyitotta meg a tanévet egy frappáns, jóhumorú szavalattal, majd az igazgató néni köszöntötte a diáksereget, szülőket és az iskola alkalmazottait. A Szülői szövetség élére Szarka Mónika került, akinek ezúton is gratulálunk. A hivatalos megnyitót követően 14 első osztályos kisdiákot köszöntöttünk. Ők Hegedüs Ágnes tanító néni szárnyai alatt nevelkednek majd. Iskolánkba új pedagógus érkezett Fodor Péter személyében.Szeretettel köszöntjük, és kívánjuk, hogy mihamarabb megtalálja helyét a mi kis közösségünkben. A 2022/2023-as tanévre mindenkinek jó egészséget és kitartó, eredményes munkát kívánunk! HURRRRÁ SULI!