• Pedagógusnap

  „A tanár személye fontosabb, mint az, amit tanít.” Karl Augustus Menninger idézetével kezdtük a mai napot.

  A felső tagozat rendhagyó módon emlékezett meg a mai jeles napról.Énekeltek, szavaltak, komédiáztak és ünnepi díszbe öltöztették szívünket.Köszönjük ezt a kedves figyelmességet!

 • "Poznaj slovenskú reč"

  Crhonek Dávid negyedik osztályos tanulónk ezüstsávos besorolással méltón képviselte iskolánkat a "Poznaj slovenskú reč" verseny járási fordulóján Udvardon. Gratulálunk e szép eredményhez.

 • A víz világnapja - március 22.

 • Könyvtárlátogatáson

  Könyvtárlátogatáson vett részt az 5. osztály a könyv hónapjának utolsó napján. Megtudtuk, milyen kölcsönzési szabályokkal lehetünk a Stampay János Községi Könyvtár tagjai. Köszönjük a szíves fogadtatást Kunyik Karolina könyvtárvezetőnek.

 • Emlékeztünk

  Emlékeztünk 1848-49...

 • Adomány

  Ezúton köszönöm a Stampay János Alapiskola munkaközössége nevében mindenkinek - szülőnek, alkalmazottnak, aki valamilyen formában - adományával hozzájárult az SZMPSZ humanitárius felhívásához!

 • Farsang vége

  „Maskarások, bolondok,

  Rázzátok a kolompot:

  Takarodjon el a tél -

  Örvendezzen aki él.”

  Népi szokás szerint farsang végén mi is elkergettük a telet. Volt hangoskodás, kerepelő, kolomp, maskara, minden, ami jókedvet csalogatott szívünkbe. Versekkel, tavaszváró és tél elriasztó rigmusokkal űztük el a hideget. Úti célunk a helyi Tájház volt, ahol a saját készítésű kiszebábut elégettük, hogy megszabaduljunk minden bajtól. A nap sugarai is előbújtak, így egy jót játszottunk a faluház udvarán.

  „Februárban, farsang felé

  elkergetjük a telet,

  bár szép volt a nagykarácsony,

  fáztunk éppen eleget,

  kérünk egy kis meleget!”

 • FELHÍVÁS!

  Tisztelt Szülők!

  Iskolánk munkaközössége nevében kérjük az Önök segítségét.

  Az Ukrajnában dúló háború a Kárpátalján élő magyar emberek mindennapi életére is hatással van. Menekülnek otthonukból, átmeneti szállást, biztonságot keresnek a bizonytalanságban. Olvasni, hallani szörnyű emberi, családi tragédiákról, sorsokról.

  Az ukrán - szlovák határon fekvő Nagyszelmenc naponta fogadja a gyalogosan menekülőket, elsősorban nőket és gyerekeket, akik kimerülten, átfázva érkeznek a határra. A humanitárius  segítség többirányú.

  Ezt az tájékoztatást kaptuk a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége elnökétől, Fekete Iréntől.

  Arra kéri iskolánkat, hogy csatlakozzunk az SZMPSZ felhívásához, és KÜLDJÜNK TAKARÓKAT, mert a határon lévők szerint, erre most nagyon nagy szükségük van. A tiszta és becsomagolt takarókat az iskolák eljuttatják a komáromi irodába, majd onnan elszállítják azokat Nagyszelmencre, a Dobó István Alapiskolába.

  Tisztelettel kérjük ezért a Szülőket, hogy támogassák ezt a nemes, emberi kezdeményezést.

  Mi is csatlakoztunk a felhíváshoz, ezért

   

  2022. március 7-én és 8-án (hétfőn és kedden) tiszta, becsomagolt takarókat gyűjtünk az iskolában.

   

  Adományaikat köszönjük!                                                                    az iskola igazgatósága

 • Tisztelt Szülők!

  2022. március 7-től (vagyis hétfőtől) az aktuális „Iskolai jelzőlámpa” (Školský semafor) rendelete szerint fogjuk az iskolát látogatni, melynek legfontosabb intézkedései a következőek:

  - hétfőtől a tanulóknak az osztályteremben nem kell szájmaszkot viselniük, csak az iskola közös helyiségeit használva és azokon az órákon, ahol különböző osztályok keverednek, marad a kötelező maszkviselet,

  - ha az osztályban a tanulók Covid-19 fertőzött tanulóval kerülnek kapcsolatba, akkor 10 napig újból kötelező a szájmaszk viselése (ebben az esetben ajánlatos a FFP 2-es típusú maszk),

  - az 5 napos kötelező karanténba csak a Covid-19-el megfertőzött tanuló vonul. A tünetmentes osztálytársak tovább látogatják az iskolát, mindaddig, míg betegségre utaló tüneteket nem mutatnak.

  - az 5 napos karantén akkor ér véget, ha a tanuló a karantén utolsó 24 órájában nem észleli a fertőzés tüneteit (ajánlatos az otthoni teszt elvégzése). Ellenkező esetben a szülő értesíti gyermeke kezelőorvosát és az osztályfőnököt,

  - a pozitív teszttel rendelkező tanuló az 5 napos karantént követően az iskolába érkezése után 5 napig köteles szájmaszkot hordani (ajánlatos a FFP 2-es típusú maszk),

  - az a tanuló, aki iskolán kívül került kapcsolatba Covid-19 által fertőzött személlyel pl.: a tanuló családjában, kötelezően 5 napos karanténba vonul. Kivétele csak a teljesen oltott, a megerősítő oltást is felvevő, valamint a betegségen átesett tünetmentes tanulónak van. A karantén felmentésére a szülő köteles benyújtani a köv. dokumentumot: „Oznámenie o výnimke z karantény“, amely az Edupage felületen, valamint az iskola honlapján lesz elérhető,

  - a 3 napot meghaladó hiányzás esetén (beleszámítva a hétvégét, ünnepnapokat is) továbbra is kötelező a tünetmentességi nyilatkozat leadása (Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti žiaka).- kérjük a kedves szülőket, továbbra is heti 2 alkalommal teszteljék gyermeküket, majd annak eredményét küldjék el az Edupage felületen, ugyanis ez a feltétele annak, hogy a jövőben is megkapják az ingyenes AG teszteket.

  Megértésüket tisztelettel köszönjük.

  az iskola igazgatósága

 • OLVASSUNK EGYÜTT!

  Évről-évre a Nemzetközi Felolvasómaratonon résztvevő intézmények, szervezetek, és a felolvasók száma bizonyítja, hogy az olvasás, az irodalom

  egyetemes értékeket közvetít, a közös olvasás az összetartozás élményét is nyújtja. A közös felolvasás élménye összeköt, megmozgatja a közösségeket országhatárokon innen és túl.

  Benedek Elek, Orbán Balázs, Jókai Mór, Arany János, Gárdonyi Géza, Móricz Zsigmond, Kányádi Sándor, Tamási Áron, Szabó Magda, Petőfi Sándor, Radnóti Miklós, József Attila, Pilinszky János után idén február 15-én Nemes Nagy Ágnes alkotásait több mint 33 700 felolvasó szólaltatja meg, születésének 100. évfordulója alkalmából a XIV. Nemzetközi Felolvasómaratonon. Legtöbben idén is Erdélyben olvasnak fel, de jelentkeztek felolvasók Magyarország, Kárpátalja, Felvidék településeiről, valamint az óceánon túlról Kanadából és az Amerikai Egyesült Államokból is. A maratoni felolvasás főszervezője 2014 óta a Kájoni János Megyei Könyvtár Csíkszeredán, melynek hivatalos megnyitója idén február 15-én délelőtt 10 órától zajlott.

  A Stampay János Alapiskola ebben az évben egy rendhagyó helyszínt választott arra, hogy a 33 700 felolvasó között mi is felolvassunk Nemes Nagy Ágnes gyermekversei közül párat.

  Ismeritek Bors nénit? Bors nénit mindenki ismeri. Fent lakik a hetedik emeleten is túl, egy harminchárom ablakú padláson. Elmentünk hát a falu tájházába, hogy bekukucskáljunk mi is a padlásra és megnézzük, hogyan is élhetett Bors néni Titilla macskájával.

  Köszönjük szépen a polgármester úrnak és a hivatal dolgozóinak, hogy előkészítették nekünk ezt a varázslatos tájházat, ahol kellemes hangulatban tölthettünk el egy rendhagyó órát egy olyan régmúltat idéző helyen, amit a gyerekeknek ismerniük kell, hogy megőrizzék és élővé tegyék Köbölkút hagyományos tárgyi kultúráját.

 • Felolvasómaraton

  Az idei tanévben is csatlakoztunk a Felolvasómaraton kezdeményezéshez. Nemes Nagy Ágnes költőnő 100. születésnapja alkalmából verseivel, prózarészletekkel ismerkedtünk. Szinte minden lehetőséget kihasználtunk: olvastunk az iskolában, a szabadban, a tájházban, távoktatáson.

 • MACKÓTALÁLKOZÓ

  Iskolánk február 2-án különleges napot szervezett. Az alsó tagozatos tanulóinkat arra kértük, hogy hozzák magukkal saját plüssmackóikat az iskolába.Összesen 193 mackó érkezett a felhívásra, ami számunkra nem kis meglepetést okozott.Csodaszép kiállítást készítettünk, és nem győztünk a szünetekben a csodájára járni. Minden részlete különleges és egyedi volt. Napunkat egy ismeretterjesztő előadással kezdtük a mézről, majd Danczi Mónika tanító néni interaktív előadásban mutatta be nekünk a gyertyaszentelő hagyományát.

  Kóstoltunk mézeket, mézes süteményt, rajzoltunk mackókat, és újraindítottuk az iskolarádiót, melyből egész nap mackós dalokra roptuk a táncot.

  A legek versenyében a legkisebb mackó 5 mm-es, a legnagyobb mackónk 2 m-es, és a legöregebb pedig 61 éves volt.

  Köszönjük a szülők támogatását, és együttműködését.Tanulóink ismét szép élményekkel gazdagodtak.

 • 2%

  Köszönjük, ha személyi jövedelemadójának 2%-val támogatja gyermekeinket!

 • Karácsony

  Szeretetben, békességben, egészségben eltöltött ünnepeket kívánunk mindnyájunknak!

 • Karácsonyi képeslap

  Iskolánk diákjai a Szlovák Köztársaság Iskolaügyi Minisztériuma által meghirdetett "Karácsonyi képeslap" pályázatra aktívan bekapcsolódtak.37 munka indult ma útnak az 1.,2.,3.,4.,5.,6.,8. osztályból.Egy kis válogatás a beadott csodaszép munkákból.

 • Felhívás

  Tisztelt Szülők!

  Értesítjük Önöket, hogy a Járási Higiéniai Hivatal határozata alapján iskolánkban a jelenléti oktatás 2021.november 30-tól december 9-ig (csütörtökig) szünetel. Kedden helyenként az áramellátás és az egyik telefonszolgáltató szünetel. Ez az oka, hogy távoktatás csak szerdától 2021.december 1-jétől kezdődik és december 9-éig (csütörtökig) tart.  Az osztályok órarendje a szülői csoportokban és az iskola Edupage oldalán található és minden tanuló számára kötelező. A hiányzás ugyanúgy számítódik, mint a jelenléti oktatáson.

  Az 1. tanítási óra a távoktatás ideje alatt reggel 8.00 órakor kezdődik.

    

  A jelenléti oktatás 2021. december 10-én kezdődik (pénteken), vagyis akkor jönnek újból a tanulók iskolába. (Ne feledkezzenek el az ebédre bejelenteni gyermeküket!)

  Kérjük, hogy otthon teszteljék gyermeküket, és jelezzék az eredményt az osztályfőnöknek. Ha a tanuló tesztje esetleg pozitív lenne, a gyermek a bejelentkezés alapján (https://korona.gov.sk/) jogosult az ingyenes PCR tesztre.

  Közvetlen link a PCR teszt igénylésére.

   

  Megértésüket köszönjük!                                                                      Az iskola igazgatósága

 • Márton-nap

  MÁRTON-NAP... már-már hagyomány a mi iskolánkban november elején liba napot tartani.Szorgalmas munkálkodás, szöveg és tánclépés tanulás, és mindez olyan lelkesedéssel, hogy öröm a gyerekek közé menni a próbák során.Mindenki izgatottan várta ezt a napot, hiszen egy kicsit átszellemültünk, kiöltöztünk és előadtuk, amit napokon át tanultunk- SZERETETTEL a szülőknek, nagyszülőknek, ismerősöknek és a kis óvodásoknak.

  Kora délelőtt zajlott a premier a legkisebbeknek, akiket interaktív bábelőadással, verssel, és liba tánccal köszöntöttünk.A csillogó kis szempárok minden mozdulatukat lesték a "nagy" iskolásoknak, akik a műsor végén kedves kis ajándékkal köszönték meg a tapsot.Megvendégeltük őket libazsíros kenyérrel, hiszen aki Márton napján libát nem eszik egész évben éhezik-tartja a népi hiedelem.

  Délutánra az izgalom csak fokozódott, hiszen régóta nem álltunk már színpadon.Mindenki beleadott mindent, szórakoztató és vidám előadást láthattak tőlünk a nézők. A vastaps itt sem maradt el, és ezért mindenkit jól megtáncoltattunk a táncházban.Mulatságunknak csak az esteledés vetett véget, amikor osztályonként felsorakozva elindultunk libasorba. A saját készítésű lámpásainkkal a község főterére mentünk, ahol nótaszóval széledt szét a tömeg.Köszönjük annak, aki velünk tartott...ígérjük jövőre újra megrendezzük a libanapot!

 • Emlékeztünk

  Hatodik osztályos tanulóink rendhagyó történelem-órán vettek részt, mely keretén belül ellátogattak a helyi temetőbe iskolánk névadója, Stampay János sírjához, illetve mécsest gyújtottak iskolánk elhunyt pedagógusaiért.

  Balogh István

  Barta János

  Bognár Klára

  Dobai Anna

  Dobai Lajos

  Dobai Vilmosné

  Fodor Gyula

  Gedai Sándor

  Kurucz Szilvia

  Mészáros Erzsébet

  Pathó Margit

  Podhradszky Marianna

  Pollák Anna

  Porubszky Ilona

  Porubszky József

  Stampay János

  Szabó Zoltán

  Téglás Ferenc

  Varga Béla

  Varga Irén

  Zsilinszky Ilona

  Nyugodjanak békében.

 • TÖK JÓ NAP A STAMPAYBAN!

  TÖK JÓ NAP A STAMPAYBAN!...Október 27.-én kicsit kiléptünk a megszokott tanítási nap kereteiből.Reggeltől délutánig TÖKölődtünk!Móka,kacagás és jókedv jellemezte a napunkat...TÖKös kreatív feladatok, ügyességi játékok és kézműveskedés köré összpontosult ez a nap.A képek magukért beszélnek!Mindenkinek köszönjük, aki hozzájárult a TÖKös napunk megrendezéséhez!...BOO-BOO-BOOOOO

 • Didaktikai menetgyakorlat

  DIDAKTIKAI MENETGYAKORLATOT tartottunk az alsó tagozatos kisdiákjainknak.

  Napsütéses októberi napon vágtunk neki a túrának.Három fő foglalkozás köré összpontosult a programunk. Először Ágika tanító nénitőt hallhattunk honismereti előadást falunk nevezetességeiről, majd ezt követően Veronika tanító néni szituációs elsősegélynyújtás előadása következett. A gyerekek nagyon élvezték, mivel maguk oldották meg bizonyos kisebb balesetek ellátását.Megtanultuk, hogy mindig fel kell mérni a helyzetet, és ha úgy érezzük, hogy nagyobb a baj, mint amit mi egyedül orvosolni tudnánk azonnal kérjünk segítséget.A kimerítő foglalkozást piknikezéssel folytattuk.Azt gondolom a friss levegőn kétszer olyan jól esett tízóraizni.A gyakorlat utolsó részében Nikoletta tanító néni ügyességi akadálypályát állított fel.Mindenki erejét bevetve sikeresen vette a megpróbáltatásokat és egy fantasztikus napot zártunk...

strana:

Novinky

Kontakt

 • ZŠ J. Stampayho s VJM Gbelce - Stampay János Alapiskola Köbölkút
  Ul. J. Stampayho 929/80, 943 42 Gbelce
 • +421 36 75 92 441
  +421 905 279 115

Fotogaléria