• Felhívás

     • Tisztelt Szülők!

      Értesítjük Önöket, hogy a Járási Higiéniai Hivatal határozata alapján iskolánkban a jelenléti oktatás 2021.november 30-tól december 9-ig (csütörtökig) szünetel. Kedden helyenként az áramellátás és az egyik telefonszolgáltató szünetel. Ez az oka, hogy távoktatás csak szerdától 2021.december 1-jétől kezdődik és december 9-éig (csütörtökig) tart.  Az osztályok órarendje a szülői csoportokban és az iskola Edupage oldalán található és minden tanuló számára kötelező. A hiányzás ugyanúgy számítódik, mint a jelenléti oktatáson.

      Az 1. tanítási óra a távoktatás ideje alatt reggel 8.00 órakor kezdődik.

        

      A jelenléti oktatás 2021. december 10-én kezdődik (pénteken), vagyis akkor jönnek újból a tanulók iskolába. (Ne feledkezzenek el az ebédre bejelenteni gyermeküket!)

      Kérjük, hogy otthon teszteljék gyermeküket, és jelezzék az eredményt az osztályfőnöknek. Ha a tanuló tesztje esetleg pozitív lenne, a gyermek a bejelentkezés alapján (https://korona.gov.sk/) jogosult az ingyenes PCR tesztre.

      Közvetlen link a PCR teszt igénylésére.

       

      Megértésüket köszönjük!                                                                      Az iskola igazgatósága

     • Márton-nap

     • MÁRTON-NAP... már-már hagyomány a mi iskolánkban november elején liba napot tartani.Szorgalmas munkálkodás, szöveg és tánclépés tanulás, és mindez olyan lelkesedéssel, hogy öröm a gyerekek közé menni a próbák során.Mindenki izgatottan várta ezt a napot, hiszen egy kicsit átszellemültünk, kiöltöztünk és előadtuk, amit napokon át tanultunk- SZERETETTEL a szülőknek, nagyszülőknek, ismerősöknek és a kis óvodásoknak.

      Kora délelőtt zajlott a premier a legkisebbeknek, akiket interaktív bábelőadással, verssel, és liba tánccal köszöntöttünk.A csillogó kis szempárok minden mozdulatukat lesték a "nagy" iskolásoknak, akik a műsor végén kedves kis ajándékkal köszönték meg a tapsot.Megvendégeltük őket libazsíros kenyérrel, hiszen aki Márton napján libát nem eszik egész évben éhezik-tartja a népi hiedelem.

      Délutánra az izgalom csak fokozódott, hiszen régóta nem álltunk már színpadon.Mindenki beleadott mindent, szórakoztató és vidám előadást láthattak tőlünk a nézők. A vastaps itt sem maradt el, és ezért mindenkit jól megtáncoltattunk a táncházban.Mulatságunknak csak az esteledés vetett véget, amikor osztályonként felsorakozva elindultunk libasorba. A saját készítésű lámpásainkkal a község főterére mentünk, ahol nótaszóval széledt szét a tömeg.Köszönjük annak, aki velünk tartott...ígérjük jövőre újra megrendezzük a libanapot!

     • Emlékeztünk

     • Hatodik osztályos tanulóink rendhagyó történelem-órán vettek részt, mely keretén belül ellátogattak a helyi temetőbe iskolánk névadója, Stampay János sírjához, illetve mécsest gyújtottak iskolánk elhunyt pedagógusaiért.

      Balogh István

      Barta János

      Bognár Klára

      Dobai Anna

      Dobai Lajos

      Dobai Vilmosné

      Fodor Gyula

      Gedai Sándor

      Kurucz Szilvia

      Mészáros Erzsébet

      Pathó Margit

      Podhradszky Marianna

      Pollák Anna

      Porubszky Ilona

      Porubszky József

      Stampay János

      Szabó Zoltán

      Téglás Ferenc

      Varga Béla

      Varga Irén

      Zsilinszky Ilona

      Nyugodjanak békében.

     • TÖK JÓ NAP A STAMPAYBAN!

     • TÖK JÓ NAP A STAMPAYBAN!...Október 27.-én kicsit kiléptünk a megszokott tanítási nap kereteiből.Reggeltől délutánig TÖKölődtünk!Móka,kacagás és jókedv jellemezte a napunkat...TÖKös kreatív feladatok, ügyességi játékok és kézműveskedés köré összpontosult ez a nap.A képek magukért beszélnek!Mindenkinek köszönjük, aki hozzájárult a TÖKös napunk megrendezéséhez!...BOO-BOO-BOOOOO

     • Didaktikai menetgyakorlat

     • DIDAKTIKAI MENETGYAKORLATOT tartottunk az alsó tagozatos kisdiákjainknak.

      Napsütéses októberi napon vágtunk neki a túrának.Három fő foglalkozás köré összpontosult a programunk. Először Ágika tanító nénitőt hallhattunk honismereti előadást falunk nevezetességeiről, majd ezt követően Veronika tanító néni szituációs elsősegélynyújtás előadása következett. A gyerekek nagyon élvezték, mivel maguk oldották meg bizonyos kisebb balesetek ellátását.Megtanultuk, hogy mindig fel kell mérni a helyzetet, és ha úgy érezzük, hogy nagyobb a baj, mint amit mi egyedül orvosolni tudnánk azonnal kérjünk segítséget.A kimerítő foglalkozást piknikezéssel folytattuk.Azt gondolom a friss levegőn kétszer olyan jól esett tízóraizni.A gyakorlat utolsó részében Nikoletta tanító néni ügyességi akadálypályát állított fel.Mindenki erejét bevetve sikeresen vette a megpróbáltatásokat és egy fantasztikus napot zártunk...