• Katedra Matematika-verseny

     • Gratulálunk VARGA BARNABÁSnak, aki a XXVI. Katedra Matematikaverseny Dunaszerdahelyen rendezett döntőjében a nagyon szép 2.helyezést érte el, egyben a II.díjat is. Ez a döntő a 2020/2021-es tanév egész éves levelező versenyének a döntője volt, s a pandémia miatt május helyett most rendezték meg. További sok sikert és eredményes versenyeket kívánunk Barnabásnak!

     • STOP BULLYING

     • Tisztelt Szülők!

      A  STOP BULLYING elnevezésű projektünk részeként előadást szervezünk a szülők számára a kortárs zaklatás, bántalmazás témáról.

      Az előadás 2021. október 18-án, 16.30 órától lesz Stampay János Alapiskolában

      A téma fontos, amelyet csak közösen, egymást segítve és együttműködve tudunk kézben tartani, ezért bízunk abban, hogy sokan eljönnek. 

      Az előadást követően beszélgetésre kerül sor, majd az ott felmerülő kérdések, problémák alapján egyéni vagy csoportos konzultációk lehetőségét biztosítjuk.

      Kérem, jelezzék részvételi szándékukat az osztályfőnöknek. Az előadáson az általános érvényű közegészségügyi előírások betartásával lehet részt venni (szájmaszk viselése, kéz fertőtlenítése a bejáratnál.)

      Megértésüket köszönjük!

     • Október 6.

     • Tisztelettel emlékeztünk az aradi vértanúkra...

      ... mert igenis jó magyarnak lenni... 

     • A NÉPMESE NAPJA - 2021. szeptember 30.

     • "A mese örök. A mese pedig azért örök, mert a közönsége is örök. Amíg gyerekek vannak, addig mese is lesz, és a gyerekek sem változnak lényegesen, alapállásuk örök. Mert mi a gyerek viszonya a világhoz? Meg akarja ismerni, és meg akarja hódítani, és ebben segít többek között a mese is." (Csukás István)

      Nagy izgalommal várta az alsó tagozat ezt a napot.Szerettük volna, ha diákjaink nem csak hallják a mesét, de magukat beleélve a kedvenc meseszereplőjüknek öltöznek be ezen a napon.Kora reggel megérkezett közénk a békakirály, Ludas Matyi, Kacor király, az igaz mondó juhász, János vitéz, Piroska, az okos leány, a kiskakas és a török császár, a varázsló, a boszorkány és még sorolhatnánk... az ötletek tárháza szinte végtelennek tűnt, amit nagyon köszönünk a tisztelt szülőknek is...

      Mindenki kitett magáért, hogy igazán rendhagyóvá tegye ezt a tanítási napot. A tanító nénik ezen a napon olyan feladatokkal készültek a gyerekek számára, melyek a népmese körül öszpontosultak.Vidám és feledhetetlen napot töltöttünk így el, melyet az igazgató néni egy meglepetés műsorral koronázott meg.

      Iskolánkba ellátogatott a Kuttyomfitty társulat és mondanunk sem kell... egy életre szóló élménnyel a szivükben távoztak a gyerekek az előadásról.Szívből köszönjük és a további munkájukhoz sok sikert, és jó egészséget kívánunk!Nagyon boldog 10. születésnapot!...türelmetlenül várjuk a folytatást, hogy ismét elvarázsoljanak a mesék birodalmába.

     • Kaszás Attila Szavalóverseny

     • Gratulálunk Csepiga Dorka és Musela Zalán 2. osztályos tanulóknak, valamint Varga Barnabás 7. osztályos tanulónak, akik a Kaszás Attila Szavalóversenyen ezüst illetve bronz minősítést szereztek.

      Csak így tovább!

     • Nyelvek Európai Napja a Stampayban

     • 2002 óta szeptember 26-át Európa-szerte a nyelvek emléknapjaként tartjuk nyilván. A mai szlovák-, angol-, illetve zeneórákon iskolánk diákjai és pedagógusai érdekes tényekkel és adatokkal ismerkedhettek meg az európai nyelvek, kultúra, geográfia, vagy akár gasztronómia területén. Volt kvíz, több nyelven énekelt dal, illetve megtanultunk köszönni, megköszönni és szeretetünket is kifejezni sok-sok nyelven. Nagy örömünkre kiderült, van, aki 5-6 nyelven is ismer egy-egy szót, és a legtöbben nem vesznének el Párizsban, de akár Madridban sem. Mert ahány nyelvet beszélsz, annyi életet élsz...