• Felolvasómaraton

          • Az idei tanévben is csatlakoztunk a Felolvasómaraton kezdeményezéshez. Nemes Nagy Ágnes költőnő 100. születésnapja alkalmából verseivel, prózarészletekkel ismerkedtünk. Szinte minden lehetőséget kihasználtunk: olvastunk az iskolában, a szabadban, a tájházban, távoktatáson.

          • MACKÓTALÁLKOZÓ

          • Iskolánk február 2-án különleges napot szervezett. Az alsó tagozatos tanulóinkat arra kértük, hogy hozzák magukkal saját plüssmackóikat az iskolába.Összesen 193 mackó érkezett a felhívásra, ami számunkra nem kis meglepetést okozott.Csodaszép kiállítást készítettünk, és nem győztünk a szünetekben a csodájára járni. Minden részlete különleges és egyedi volt. Napunkat egy ismeretterjesztő előadással kezdtük a mézről, majd Danczi Mónika tanító néni interaktív előadásban mutatta be nekünk a gyertyaszentelő hagyományát.

            Kóstoltunk mézeket, mézes süteményt, rajzoltunk mackókat, és újraindítottuk az iskolarádiót, melyből egész nap mackós dalokra roptuk a táncot.

            A legek versenyében a legkisebb mackó 5 mm-es, a legnagyobb mackónk 2 m-es, és a legöregebb pedig 61 éves volt.

            Köszönjük a szülők támogatását, és együttműködését.Tanulóink ismét szép élményekkel gazdagodtak.

          • Karácsony

          • Szeretetben, békességben, egészségben eltöltött ünnepeket kívánunk mindnyájunknak!

          • Karácsonyi képeslap

          • Iskolánk diákjai a Szlovák Köztársaság Iskolaügyi Minisztériuma által meghirdetett "Karácsonyi képeslap" pályázatra aktívan bekapcsolódtak.37 munka indult ma útnak az 1.,2.,3.,4.,5.,6.,8. osztályból.Egy kis válogatás a beadott csodaszép munkákból.

          • Felhívás

          • Tisztelt Szülők!

            Értesítjük Önöket, hogy a Járási Higiéniai Hivatal határozata alapján iskolánkban a jelenléti oktatás 2021.november 30-tól december 9-ig (csütörtökig) szünetel. Kedden helyenként az áramellátás és az egyik telefonszolgáltató szünetel. Ez az oka, hogy távoktatás csak szerdától 2021.december 1-jétől kezdődik és december 9-éig (csütörtökig) tart.  Az osztályok órarendje a szülői csoportokban és az iskola Edupage oldalán található és minden tanuló számára kötelező. A hiányzás ugyanúgy számítódik, mint a jelenléti oktatáson.

            Az 1. tanítási óra a távoktatás ideje alatt reggel 8.00 órakor kezdődik.

              

            A jelenléti oktatás 2021. december 10-én kezdődik (pénteken), vagyis akkor jönnek újból a tanulók iskolába. (Ne feledkezzenek el az ebédre bejelenteni gyermeküket!)

            Kérjük, hogy otthon teszteljék gyermeküket, és jelezzék az eredményt az osztályfőnöknek. Ha a tanuló tesztje esetleg pozitív lenne, a gyermek a bejelentkezés alapján (https://korona.gov.sk/) jogosult az ingyenes PCR tesztre.

            Közvetlen link a PCR teszt igénylésére.

             

            Megértésüket köszönjük!                                                                      Az iskola igazgatósága

          • Márton-nap

          • MÁRTON-NAP... már-már hagyomány a mi iskolánkban november elején liba napot tartani.Szorgalmas munkálkodás, szöveg és tánclépés tanulás, és mindez olyan lelkesedéssel, hogy öröm a gyerekek közé menni a próbák során.Mindenki izgatottan várta ezt a napot, hiszen egy kicsit átszellemültünk, kiöltöztünk és előadtuk, amit napokon át tanultunk- SZERETETTEL a szülőknek, nagyszülőknek, ismerősöknek és a kis óvodásoknak.

            Kora délelőtt zajlott a premier a legkisebbeknek, akiket interaktív bábelőadással, verssel, és liba tánccal köszöntöttünk.A csillogó kis szempárok minden mozdulatukat lesték a "nagy" iskolásoknak, akik a műsor végén kedves kis ajándékkal köszönték meg a tapsot.Megvendégeltük őket libazsíros kenyérrel, hiszen aki Márton napján libát nem eszik egész évben éhezik-tartja a népi hiedelem.

            Délutánra az izgalom csak fokozódott, hiszen régóta nem álltunk már színpadon.Mindenki beleadott mindent, szórakoztató és vidám előadást láthattak tőlünk a nézők. A vastaps itt sem maradt el, és ezért mindenkit jól megtáncoltattunk a táncházban.Mulatságunknak csak az esteledés vetett véget, amikor osztályonként felsorakozva elindultunk libasorba. A saját készítésű lámpásainkkal a község főterére mentünk, ahol nótaszóval széledt szét a tömeg.Köszönjük annak, aki velünk tartott...ígérjük jövőre újra megrendezzük a libanapot!

          • Emlékeztünk

          • Hatodik osztályos tanulóink rendhagyó történelem-órán vettek részt, mely keretén belül ellátogattak a helyi temetőbe iskolánk névadója, Stampay János sírjához, illetve mécsest gyújtottak iskolánk elhunyt pedagógusaiért.

            Balogh István

            Barta János

            Bognár Klára

            Dobai Anna

            Dobai Lajos

            Dobai Vilmosné

            Fodor Gyula

            Gedai Sándor

            Kurucz Szilvia

            Mészáros Erzsébet

            Pathó Margit

            Podhradszky Marianna

            Pollák Anna

            Porubszky Ilona

            Porubszky József

            Stampay János

            Szabó Zoltán

            Téglás Ferenc

            Varga Béla

            Varga Irén

            Zsilinszky Ilona

            Nyugodjanak békében.

          • TÖK JÓ NAP A STAMPAYBAN!

          • TÖK JÓ NAP A STAMPAYBAN!...Október 27.-én kicsit kiléptünk a megszokott tanítási nap kereteiből.Reggeltől délutánig TÖKölődtünk!Móka,kacagás és jókedv jellemezte a napunkat...TÖKös kreatív feladatok, ügyességi játékok és kézműveskedés köré összpontosult ez a nap.A képek magukért beszélnek!Mindenkinek köszönjük, aki hozzájárult a TÖKös napunk megrendezéséhez!...BOO-BOO-BOOOOO

          • Didaktikai menetgyakorlat

          • DIDAKTIKAI MENETGYAKORLATOT tartottunk az alsó tagozatos kisdiákjainknak.

            Napsütéses októberi napon vágtunk neki a túrának.Három fő foglalkozás köré összpontosult a programunk. Először Ágika tanító nénitőt hallhattunk honismereti előadást falunk nevezetességeiről, majd ezt követően Veronika tanító néni szituációs elsősegélynyújtás előadása következett. A gyerekek nagyon élvezték, mivel maguk oldották meg bizonyos kisebb balesetek ellátását.Megtanultuk, hogy mindig fel kell mérni a helyzetet, és ha úgy érezzük, hogy nagyobb a baj, mint amit mi egyedül orvosolni tudnánk azonnal kérjünk segítséget.A kimerítő foglalkozást piknikezéssel folytattuk.Azt gondolom a friss levegőn kétszer olyan jól esett tízóraizni.A gyakorlat utolsó részében Nikoletta tanító néni ügyességi akadálypályát állított fel.Mindenki erejét bevetve sikeresen vette a megpróbáltatásokat és egy fantasztikus napot zártunk...

          • Katedra Matematika-verseny

          • Gratulálunk VARGA BARNABÁSnak, aki a XXVI. Katedra Matematikaverseny Dunaszerdahelyen rendezett döntőjében a nagyon szép 2.helyezést érte el, egyben a II.díjat is. Ez a döntő a 2020/2021-es tanév egész éves levelező versenyének a döntője volt, s a pandémia miatt május helyett most rendezték meg. További sok sikert és eredményes versenyeket kívánunk Barnabásnak!

          • STOP BULLYING

          • Tisztelt Szülők!

            A  STOP BULLYING elnevezésű projektünk részeként előadást szervezünk a szülők számára a kortárs zaklatás, bántalmazás témáról.

            Az előadás 2021. október 18-án, 16.30 órától lesz Stampay János Alapiskolában

            A téma fontos, amelyet csak közösen, egymást segítve és együttműködve tudunk kézben tartani, ezért bízunk abban, hogy sokan eljönnek. 

            Az előadást követően beszélgetésre kerül sor, majd az ott felmerülő kérdések, problémák alapján egyéni vagy csoportos konzultációk lehetőségét biztosítjuk.

            Kérem, jelezzék részvételi szándékukat az osztályfőnöknek. Az előadáson az általános érvényű közegészségügyi előírások betartásával lehet részt venni (szájmaszk viselése, kéz fertőtlenítése a bejáratnál.)

            Megértésüket köszönjük!

          • Október 6.

          • Tisztelettel emlékeztünk az aradi vértanúkra...

            ... mert igenis jó magyarnak lenni... 

          • A NÉPMESE NAPJA - 2021. szeptember 30.

          • "A mese örök. A mese pedig azért örök, mert a közönsége is örök. Amíg gyerekek vannak, addig mese is lesz, és a gyerekek sem változnak lényegesen, alapállásuk örök. Mert mi a gyerek viszonya a világhoz? Meg akarja ismerni, és meg akarja hódítani, és ebben segít többek között a mese is." (Csukás István)

            Nagy izgalommal várta az alsó tagozat ezt a napot.Szerettük volna, ha diákjaink nem csak hallják a mesét, de magukat beleélve a kedvenc meseszereplőjüknek öltöznek be ezen a napon.Kora reggel megérkezett közénk a békakirály, Ludas Matyi, Kacor király, az igaz mondó juhász, János vitéz, Piroska, az okos leány, a kiskakas és a török császár, a varázsló, a boszorkány és még sorolhatnánk... az ötletek tárháza szinte végtelennek tűnt, amit nagyon köszönünk a tisztelt szülőknek is...

            Mindenki kitett magáért, hogy igazán rendhagyóvá tegye ezt a tanítási napot. A tanító nénik ezen a napon olyan feladatokkal készültek a gyerekek számára, melyek a népmese körül öszpontosultak.Vidám és feledhetetlen napot töltöttünk így el, melyet az igazgató néni egy meglepetés műsorral koronázott meg.

            Iskolánkba ellátogatott a Kuttyomfitty társulat és mondanunk sem kell... egy életre szóló élménnyel a szivükben távoztak a gyerekek az előadásról.Szívből köszönjük és a további munkájukhoz sok sikert, és jó egészséget kívánunk!Nagyon boldog 10. születésnapot!...türelmetlenül várjuk a folytatást, hogy ismét elvarázsoljanak a mesék birodalmába.

          • Kaszás Attila Szavalóverseny

          • Gratulálunk Csepiga Dorka és Musela Zalán 2. osztályos tanulóknak, valamint Varga Barnabás 7. osztályos tanulónak, akik a Kaszás Attila Szavalóversenyen ezüst illetve bronz minősítést szereztek.

            Csak így tovább!

          • Nyelvek Európai Napja a Stampayban

          • 2002 óta szeptember 26-át Európa-szerte a nyelvek emléknapjaként tartjuk nyilván. A mai szlovák-, angol-, illetve zeneórákon iskolánk diákjai és pedagógusai érdekes tényekkel és adatokkal ismerkedhettek meg az európai nyelvek, kultúra, geográfia, vagy akár gasztronómia területén. Volt kvíz, több nyelven énekelt dal, illetve megtanultunk köszönni, megköszönni és szeretetünket is kifejezni sok-sok nyelven. Nagy örömünkre kiderült, van, aki 5-6 nyelven is ismer egy-egy szót, és a legtöbben nem vesznének el Párizsban, de akár Madridban sem. Mert ahány nyelvet beszélsz, annyi életet élsz...

          • Felhívás

          • Felhívjuk a tisztelt Szülők figyelmét, hogy a Járási Iskolaügyi Hivatal értesítése szerint az otthoni antigén öntesztekből  a tanulók ismét kapnak 5 tesztet, amelyet 2021. szept. 27- október 1-jéig (hétfő – péntek) át kell venniük az iskolában.  Valószínű, hogy a jövőben a tanulók folyamatosan megkapják az előre igényelt 25 tesztet.  

            Kérjük ezért Önöket, teszteljék hetente kétszer (hétfő és csütörtök) gyermeküket, és a teszteredményt töltsék rendszeresen az Edupage felületre a mellékelt segédanyag alapján. 

            A teszteredmény visszajelzése fontos a számunkra, mivel erről az iskolának is hetente kimutatást kell küldenie a minisztériumba.

            Megértésüket köszönjük!