• Ringató

          • Köszönjük ezt a hatalmas élményt! A Stampay suli anyák napi ünnepélyén kezdeni a Ringató foglalkozások sorát igazi nagy családi ünnep. Sok-sok anyukánk mellett nagytesók, tanító nénik, polgármester bácsi, kisdiákok vendégeskedtek, hogy megtolják a köbölkúti Ringató szekerét. Akkora lendületet kaptunk, hogy csak úgy gurul a szekér! Zengett az ének, repült a lélek, szállt a taps, szólt a kánon! Ragyogó élmény volt! Jövő héten találkozunk az első osztályban. A képek magukért beszélnek.

          • Anyák napja

          • Az anyai szeretet és gondoskodás páratlan és felülmúlhatatlan érzés mindenki számára. Édesanyánk az, aki átölel, aki megdicsér, aki, ha baj van segít, s aki a szomorú pillanatokban is mosolyt csal az arcunkra.

            Május 6-án egy csodálatos délelőttöt szerveztünk meg az édesanyáknak. Úti célunk a köbölkúti szőlőhegy volt, ahol kincsvadászokká váltak az anyukák és gyermekeik. Az osztályok külön feladatokat kaptak, melyek mind a szeretetről, édesanyáról, törődésről szóltak.

            Az egyik feladat kapcsán szép versek születtek, amiket közzé is teszünk:

            1. osztály

            Mosolyország közepében,

            szeretet a legnagyobb kincs,

            az anyai ölelésnél

            nagyobb ajándék nincs.

            2. osztály

            Mosolyország szép vidéke,

            szeretet a legszebb kincs,

            de az anyai ölelésnél

            a nagy világon szebb nincs.

            3. osztály

            Mosolyországba lépvén,

            anya szeretete révén,

            gyermeke meglelte kincsét,

            ölelése kinyitotta szívét.

            4. osztály

            Mosolyország szigetén

            kirándulunk anya és én,

            szívünkben a szeretet,

            ölelés egíszíti ki a kincseket.

            Mosolyország szigetén,

            lazsálunk anya és én,

            az ölelés egy nagy kincs,

            szeretetemnek párja nincs.

          • Népdalverseny

          • „Felemelkedik minden szív a népdal madarával, amely örökké énekel és nem hal meg soha.”

            Éneklésre bátorítottuk a Stampay János Alapiskola tanulóit. Április 26-án megrendeztük a népdalverseny iskolai fordulóját, mert fontosnak tartjuk népi kultúránk megőrzését. Rövid kultúrműsorral kezdődött a zenés délután, melyen Mátyus Jázmin zongorajátékát és Tégen Hanna gitárelőadását hallhattuk. Egy jó hangulatú táncházzal zárult a népdalverseny.

            Arany-, ezüst- és bronzsávos minősítést kaptak a versenyzők.

            Köszönjük a részvételt:

            Béres Réka (1.o), Fiala Elina Lia (1.o), Nagy Noémi Tímea (1.o), Méri Sofia(1.o), Mátyus Ivana (2.o), Szilva Dorina (2.o), Toma Eszter (3.o), Hrabovská Jennifer Éva, Szilva Dorina Dorka (3.o), Kocsis Jázmin Lia, Póč Laura (3.o), Krajčír Elizabeth (3.o), Crhonek Dávid (4.o), Jóža Damián (4.o), Jakab Lázár (4.o), Zács Kata, Mészáros Dorka (4.o), Kunyik Sára (5.o).

            Codner Szilvia tanító néninek pedig köszönjük a lehetőséget, hogy egy új műfajban is kipróbálhatták magukat a gyerekek.Bízunk benne, hogy jövőre újra megrendezésre kerül.

          • Pozsonyi tanulmányi kirándulás a Felföldi Tájolóval

          • 2022. május 5-én felső tagozatos diákjaink Pozsonyba utaztak, hogy közelebbről megismerhessék fővárosunkat. A minden téren tartalmas napot a Dévényi Várban kezdtük, ahonnan gyönyörű kilátás nyílott a Duna-Morva találkozási pontjára, illetve a Kis-Kárpátok dombjaira. Ezt követően a Pozsonyi Várhoz látogattunk el, ahonnan a hangulatos kis utcácskákon lesétáltunk a belvárosba a Prímás Palotához, amit belülről is megcsodálhattunk. A másfél órás szabadidő után a buszhoz indulva még betekintettünk a Szent Márton Dóm lélegzetelállítóan szép és kellemesen hűs belső terébe. Egész nap Korpás Árpád idegenvezető közreműködésével csodálatos dolgokat mesélt nekünk a város. Köszönettel tartozunk a kirándulásért a Felföldi Tájoló csapatának (köszönjük az ajándékokat is, amik a buszban vártak ránk), Korpás Árpádnak az élvezetes idegenvezetésért, illetve Tóth Péternek a biztonságos oda-vissza útért.