• Kémia olimpia


          • 🌡🧪Gratulálunk VARGA BARBARÁNAK, aki a kémia olimpia járási fordulóján SIKERES eredményt ért el. Felkészítette Szekeres Magdolna tanító néni. További sok sikert kívánunk neki!
          • Dobré slovo

          • A Dobré slovo szlovák nyelvű vers- és prózamondó verseny járási fordulójában Lévai Natália hetedik osztályos tanulónk a szép harmadik helyen végzett. Gratulálunk Natinak és további sok sikert kívánunk!

          • Könyvtárlátogatás

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Könyvtárlátogatás.

            Március a könyv hónapja. Ebből az alkalomból ötödikes tanulóink ellátogattak a helyi Stampay János Könyvtárba. Pásztor Denisa könyvtáros néni szívélyesen fogadott minket és ismertette a beiratkozás szabályait. Ezt követően játszottunk egy jó játékot, amely a könyvekkel kapcsolatos szókincsre alapult. Megtekintettük Karákan Anna és Bócz Péter akvarellmunkáit, illetve a helyi ügyeskezű asszonyok húsvéti kiállítását. Köszönjük Denisa néninek a lehetőséget és ígérjük, többet fogunk olvasni 🙂

          • Facebook-oldal

          • Tisztelt Szülők, kedves Tanulóink!

            Sajnálattal értesítünk Benneteket, hogy 2023. december 10-től (vasárnaptól) a Stampay János Alapiskola facebook oldalához nincs hozzáférési jogosultságunk, vagyis kezelési jogunk. Ezért nem tudjuk ettől a naptól nyilvánossá tenni számotokra az iskolánkban történő események leírását, képeit.

            Megtettük a szükséges lépéseket. Bízunk benne, hogy sikerül visszaszereznünk a 12 éve jól működő, aktívan tájékoztató facebook oldalunk kezelésének jogát a gyermekeink, szülők és a követőiink örömére.

            Jelenleg csak az iskola honlapján tudjuk közzé tenni a rendezvényeinkről készült fotókat.

            Megértéseteket köszönjük. az iskola Igazgatósága

          • Rendhagyó szlovákóra

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Rendhagyó szlovákóra.

            November 2-án nagy örömünkre idén is elfogadta meghívásunkat Fodor Valéria tanító néni, aki egy rendhagyó szlovákóra keretén belül érdeklődő végzős tanulóinknak mesélt azokról az időkről, amikor ő maga volt iskolánk diákja. Kilencedikeseink kíváncsi kérdéseire a rá jellemző humorral válaszolt, mondataiba nem kevés bölcsességet, tapasztalatot és életre tanítást belecsempészve. Jelentjük, a gyerekek másnap is emlékeztek minden egyes szavára. Leteszteltük :) Köszönjük, Tanító néni :)

          • Szlovákóra az iskolakönyvtárban

          • Október 24. az iskolakönyvtárak nemzetközi napja. Ez alkalomból, illetve a tananyaghoz kapcsolódva ötödikes tanulóink közelebbről megismerkedtek a könyvtár működésével. Az iskolakönyvtár vezetőjénél, Bachorecz Veronika tanító néninél szlovák nyelven beiratkozhattak a könyvtárba, könyvtári igazolványt kaptak, könyveket kölcsönözhettek, mindezt természetesen szlovákul intézték. Ezt követően feladatokat oldottak meg, amiből kiderült, ismerik-e a könyvtár szabályzatát. A csapatoknak a lehető leggyorsabban meg kellett találniuk konkrét könyveket, melyeket ezután ABC-sorrendbe kellett rendezniük a szerző vezetékneve szerint. A szorgos munka jutalmat érdemelt, közösen megnéztük a "Mr. Bean a könyvtárban" című kisfilmet, melyben a főhős nem igazán tartja be az előírt szabályokat. Reméljük, a gyerekek gyakori látogatói lesznek az iskolakönyvtárnak, mert OLVASNI JÓ!

          • Kuttyomfitty- Paprika Jancsi, vagy nem...

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Kuttyomfitty- Paprika Jancsi, vagy nem....

            A mai napon egy különleges előadást láthattunk a Kuttyomfitty Társulat jóvoltából. A társulat még tavasszal rajzpályázatot hirdetett, melynek fődíja egy előadás volt Paprika Jancsi, vagy nem címmel. Iskolánk tanulói színes ceruzát ragadtak és a beküldött munkák közül a közönségszavazáson Béres Réka első, Fiala Elina második helyezést ért el.

            A stampays pajtikák /tanulók/legnagyobb örömére ma Paprika Jancsi helyett, Paprika Moncsi bánt el a piszkosokkal... Cuclifejjel, Paradicsompofával és a legnagyobb szamárral. Az előadást vastapssal zártuk...Köszönjük a #Kuttyomfitty Társulatnak, ismét remekeltek!

          • Szülők figyelmébe - Bethlen Gábor Alap, Rákóczi Szövetség

          • Kedves Szülők, a napokban kapott emailben (nem Edupage, saját email) találják a linket a regisztrációhoz. 

            A regisztráció segíti a Bethlen Gábor Alappal történő gördülékenyebb kommunikációt. Lehetséges, hogy az ellenőrző jelszó spam-ba érkezik, ott kell keresni, ha nincs a beérkező levelek között...

          • Felvidéki Beiratkozási Program Rákóczi Szövetség

          • A Rákóczi Szövetség köszöntötte az iskolakezdő gyermekeket a Stampayban.

            A Rákóczi Szövetség és Alapítványa 2004 óta valósítja meg a Felvidéki Beiratkozási Programot. A program része az óvodás szülők karácsonyi ajándékcsomagja, az iskolatáska és az iskolakezdéshez nyújtott beiratkozási ösztöndíj, amelyet ma vehettek át azon szülők, akik gyermeküknek a magyar iskolát választották.

            Köszönjük a Rákóczi Szövetség munkatársainak, hogy mindenben segítik munkánkat, nemcsak az első osztályos tanulóinkat, de az idősebb diákjainkat is.